Bemutatkozás | Hírek | Tagság | Taglista | Alapszabályzat | Versenyszabályzat | RCOR Ring Apaj | Támogatóink
MyModell | Cikkek | Leírások | Fotók | Videók | Versenyek | Rendezvények | Linkek | Média ajánlat | Kapcsolat

Gy.I.K. Gy.I.K. Keresés Keresés Taglista Taglista Csoportok Csoportok Profil Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Regisztráció Regisztráció Belépés Belépés
Pontos idő: 2010.09.07 17:55:19 Megválaszolatlan üzenetek megtekintése
Full kezdo SEGITSEG!!!!!!!!!
Új téma nyitásaHozzászólás a témához Ugrás az oldalra 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Következő
Tartalomjegyzék » Autó beállítások Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
holicza
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.06.04 20:20:43
HozzászólásHozzászólás témája : 
Hozzászólás, az előzmény idézésével

ha a motor addig járt amíg az izzító rajta volt akkor rossz volt a gyertyád.ilyen motornál volt hogy 4-4.5 volt jó az alacsony fordulatinál.2.5-3 rom meg a magasnál mert állítottam már ilyen motort.de én nem igazán szoktam számolni az csak kiindulópont utána fülre kell belőni.üdv

Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.06.04 20:10:30

holicza írta:
Szia kismanó szerintem a magasfordulatit 3-romra tekerd az alacsonyt 4.5 -re szerintem ezzel fog menni ha hirtelen gázra leáll akkor az alacsonyt 4-re is próbálhatod.igy szerintem nem lesz akkora a motorod hőmérséklete sem.üdv.

Szia! Köszi a választ, de próbáltam a magast 3-romra illetve az alacsonyt 3-romra, akkor csak addig ment amig az izzító rajta volt! Amint visszacsavartam az alacsonyt már ment is. A magasat a hőmérséklet miatt kellett enyire kicsavarni. Szerinted a 4.5 alacsony miért működhet?

Egyébként Smile Kiskamo
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése Vissza az elejére
holicza
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.06.04 16:28:24

Szia kismanó szerintem a magasfordulatit 3-romra tekerd az alacsonyt 4.5 -re szerintem ezzel fog menni ha hirtelen gázra leáll akkor az alacsonyt 4-re is próbálhatod.igy szerintem nem lesz akkora a motorod hőmérséklete sem.üdv.

Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.06.04 10:59:49
HozzászólásHozzászólás témája : Vertex VX-16 karburálás

Sziasztok,

Segítsetek! Vettem egy Vertex VX-16 –os motorral szerelt buggy –t kb 2 hónapja. A gyári karbi beállítások a következök:
Magas járati: 3 fordulat
Alacsony járati: 2,5 fordulat
Légrés: 1 mm
Gyertya N3 Hot (valamilyen kínai)
A bejáratás után nem nyúltam a karbihoz, ment szépen kb 1,5l –ig, majd nem bírtam elindítani. A gyertyára gyanakodtam – raktam bele egy HPI R3 közepes gyertyát – evvel sem indult. Elkezdtem karburálni. A magas 4,5, alacsony 1,5, levegő kb 0,8 beállításokkal elindult, és szépen megy is, csak szerintem meleg a motor ( 5 perc húztás után 140-150 fok ). Furcsálom a beállítást, mert azt olvastam, hogy a bejáratás után a gyári beállításokon soványítani kellene, nekem pedig a magas nagyon kinn van az alacsony pedig nagyon benn.
Elképzelhető, hogy két jó karburátor beállítás is létezhet? Illetve szerintetek milyen a megfelelő hőfok? ( külső hőm kb 20-25 fok )

Köszi
Kiskamo
TESCO-Zsömle
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.01 18:50:54
HozzászólásHozzászólás témája : Re: SOS

gixertib írta:
[...]

Kis segítség.

Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.06.01 18:41:56
HozzászólásHozzászólás témája : SOS

Sziasztok segitség kellene vettem egy mantua 1:8as használt autot de nem birom beállitani elindul de mindig leáll vagy köpködi az üzemanyagot de nagyon meg pörög eléggé ha valakinek van ilyen kérem segitsen valami adatokkal három állitási lehetöség van ralyta alapjárat meg egy a befolyonál egy meg a tolatyunál a shibert tünél de a kétütemü motorokkal nincs gondom de ez egy más világ mégha alapjaiban hasonlitis de megy még csak ismerkedek ezzel a sportal de szeretném ha jol menne elöreis köszi
papigabi
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.04.02 12:59:56
HozzászólásHozzászólás témája : Gyari bealitas

Sziasztok! Van egy caroc specter v25-om es a gyari karbi bealitasokra lenne szuksegem. Kezdovagyok ezert azt is irjatok meg merre tekerjem. Koszi szepen
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése Vissza az elejére
4m@15
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.03.24 08:04:37

Szervusz!

Bocsánat, ezt elfelejtettem leírni, hogy természetesen kiszedtem a gyertyát is. És elég szépen sistergett, de szerintem a mai nappal én megpróbálok egy másikat beletenni, mert most már nagyon idegesít ez a dolog. Jelentkezem sikerült-e!

Üdv!

Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2010.03.23 18:36:05

Lehet, hogy nem vagy kezdő, de ha nem vetted ki és nézted meg az izzógyertyát izzik-e, akkor bizony szarvas hibát követtél el.
Sokszor a motor leállításakor (lehűlés közben) szakad meg a gyertya izzószála. Ha a motor némi szivatás, átforgatás és izzítás után nem indul szinte azonnal, akkor valami probléma van. Nemhogy másfél óráig, hanem másfél percig sem érdemes rángatni a motort, hanem a hiba forrását kell megkeresni. Ilyen esetben a két dolog, amit mindig ellenőrizni kell az izzítás megléte (izzító, izzógyertya) és az üzemanyag ellátás.

4m@15
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.03.23 15:47:17

Sziasztok!

Nem vagyok már amatőr a modellezésben, láttam már érdekes dolgokat na de a mai nappal csődöt mondott minden eddig szerzett tapasztalatom.

A Probléma a következő: Ma szerettem volna menni egy kicsit a dögömmel, elraktam még két hete tisztességesen üres tankkal stb stb SZÁRAZ helyre. Erre most két hét után venném elő és az istennek sem akar beindulni, jó lemerült az izzító elővettem a tákolt izzítómat ami tökéletesen megfelel a célnak. De egy jó másfél óra rángatás után se röffent be. Állítottam a keveréken mert ez lett volna a mai lényeg, de semmi vissza raktam amin volt úgy se jó. Lövésem sincs mi lehet. Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata?

Gép: Kyosho TR-15 Buggy (1/10)
Motor: GXR-15

Moderátor

ElküldveElküldve: 2010.01.05 07:01:43

Srácok!

Legyetek oly kedvesek, és fölöslegesen ne idézzétek be az előző hozzászólás(oka)t, használjátok az új üzenet gombot !

köszönöm: Z'

Team Magic E4JS, Traxxas Revo 3.3, Tamiya CR01, Tamiya TA05, Mini Eco H-4228
Senki se lehet tökéletes... Belőlem is hiányzik a hiba.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése Vissza az elejére
fireproof
Egyhelyben pöfögõ

ElküldveElküldve: 2010.01.04 20:44:59

MIKOrcboy írta:
fireproof írta:
Sziasztok.Az autóm kb 1-1,5 nem ment.Ajánlott egy tankot átjáratni rajta? És ilyenkor ki lehet menni vagy csak melegebb időben?

Szia! Szerintem egy fél tankot jó lenne járatni vele, és utána persze a beállítás... Hideg időben jobban kopnak a motorban lévő részek, ami a persze kompresszió csökkenéséhez vezethet.

Üdv!
Köszi. Akkor még inkább várok vele míg nem jobb idő lesz.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Vissza az elejére
MIKOrcboy
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2010.01.04 19:16:39

fireproof írta:
Sziasztok.Az autóm kb 1-1,5 nem ment.Ajánlott egy tankot átjáratni rajta? És ilyenkor ki lehet menni vagy csak melegebb időben?

Szia! Szerintem egy fél tankot jó lenne járatni vele, és utána persze a beállítás... Hideg időben jobban kopnak a motorban lévő részek, ami a persze kompresszió csökkenéséhez vezethet.

Üdv!

Traxxas E-Revo 1:16 Vxl
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseMSN Vissza az elejére
fireproof
Egyhelyben pöfögõ

ElküldveElküldve: 2010.01.04 18:25:22

Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Vissza az elejére
holicza
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.01.02 09:14:47

fman.hivj fel segitek.209737020
I.petya
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.01.01 23:45:17

Sziasztok!
Én is 3.kerületi vagyok és nekem is van egy Savage-m. Az enyém már 5liternél jár hiba nélkül. Ha kell Help nyugodtan küldj PÜ-t.
Üdv: Peti

Rolibolee
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.01.01 21:30:07

Hello!

Énis Bp 3. kerületi vagyok, de nemigazán értek hozzá, szóval nem emiatt írtam, hanem, ha már megoldódott a problem, akkor merre szoktál menni játszani?:D Én 3 helyet ismerek, de szívesen megnéznék itt a környéken erre-arra másik plácc-okat:D Ismerem az Euro-center melletti BMX pályát, a Bécsi úton, Margit kórháznál a meredek út tetejénél van egy kis beton ösvény erdőben és ott meleltte van egy elég hangulatos hely, szerintem aztis bmx-esek avgy rc-sek használják, valamint a Pusztakúti útnál, (délről jövet, a "síneken átmenve" (de hülyén mondomO.o) az esztergomi vonat ahol jár, azon a synen átmész és van a lakópark előtt jobb kéz fele egy szerintem elég házi készítésű szntén bmx pálya, másvalahol jó hely?:D
Fman
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2010.01.01 20:39:45
HozzászólásHozzászólás témája : Segitsetek ha lehet...

Szeretné segitséget kérni, ha volna valaki esetleg Bp III. ker vagy akár hol pesten aki megfejtené nekem a SAVAGE 4.6 Beállítási , (illetve inkább üzem anyag ellátási problémnám ) megoldásait. Elvinném és ingyen sem kérem csak már én feladtm.
Küldjetek tel számot.
Köszönettel
Shocked
countpetike
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2009.12.30 16:29:23

Rendben majd felteszek. Csak először kéne képet csinálni. Lehet, hogy még ma felteszem.
billiyoe
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2009.12.30 12:11:09

Helló!
Dobj fel egy képet és lehet könnyebben tudunk segíteni, de ha semmiylen inbusz, csillag, vagy sima csavarhúzót nem tudsz használni hozzá akkor lehet hogy csak egy megfelelő nagyságú kulcs kell hozzá!
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:    
Tartalomjegyzék » Autó beállítások Előző téma megtekintése Előző téma megtekintése
Új téma nyitásaHozzászólás a témához Ugrás az oldalra 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Következő

Ugrás:   

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban