Jelenleg minden nap dolgoznak a pályán, hogy az a hétvégére makulátlan legyen.
Nem tudom, hogy tudsz-e tőlük edzeni.
Úgy fest a dolog, hogy rövidesen web kamerát telepítünk a pályára, az internet már meg van hozzá. Amennyiben megvalósul úgy bármikor megtekinthető lesz az aktuális állapot.
Egyébként bármikor bárki dolgozhat az egyesületért és a pályáért, ahogy azt néhányan tesszük is.
Speciel én is fizetek tagdíjat, pályadíjat és nevezési díjat, ennek ellenére, rengetegek dolgozok ezekért az értékekét. Csak úgy edzenem, az utóbbi hat évben csak egyszer sikerül, mert sajnos mindig akadt tennivaló mikor kimentem a pályára.
A konténert minden évben többször is, ugyanaz a három ember szokta kitakarítani, az idén ezt nem tették meg. Sajnos ez meg is látszik a belső állapoton. Senkinek nem jut eszébe egy kis rendet tenni.
Csacsi jóvoltából, (aki az egyik a korábbi rendrakók közül) két hete hűtőszekrénye és mikrohullámú sütője is van az egyesületnek a pályán. Mikor levitte majdnem sírva fakadt a konténerben uralkodó viszonyok láttán.
Lassan elkezdtett a tagság gondolkodni a jövőn, mert ez így nem fog működni tovább.
Azok a tagok közül, akik tettek a közösség érdekében, a többség már jelezte, hogy ezt így nem kívánja folytatni. Jelenleg én is erősen gondolkodom, hogy csatlakozom hozzájuk.
De nincsen semmi veszve, hisz senki sem pótolhatatlan. A sok éves kitartó munkának hála nagy a tagság. Úgy hiszem könnyedén meg fogjátok tudni oldani, hogy a folytatás se legyen kevésbé sikeres és vidám. Hiszen nem kell valami újat létrehozni, hanem egy kész működő dolgot kell csak tovább üzemeltetni. Ami azért sokkal előnyösebb kiinduló pont, mint annakidején a nulláról kezdeni.
Markus beszélt utoljára a gondnokkal. A télen danoxx74 és Kapuera vállalták el, hogy az idei évre nekik lesz gondjuk a pályára.
Kérem őket, hogy adjanak tájékoztatást észrevételeddel kapcsolatban.
Nemsokára versenyünk lesz, a Novák Palit már kértem, hogy mivel Apaj kupa is lesz egyben, ha tudja, rakassa rendbe a pályát.
Nagyon sajnálom, de képtelen vagyok ezzel is foglalkozni, amit vállaltam teljesítem, jó lenne, ha más is így gondolkodna.
A pályának egész évben kifogástalannak kellene lennie mivel télen, nyáron fizetjük a gondnokot, illetve meg vannak, akik vállalták, hogy figyelnek rá.
Sajnos a téli ígéretekből nem sok vált valóra, többek közt a versenyek előtt és után, továbbra is az a két-három ember dolgozik. Ez így nagyon egyoldalúvá kezd válni, törekedni kellene arra, hogy ez a hobby mindenkinek örömet okozzon, és ne várja el senki, hogy rá, az a modellező társa dolgozzon, aki ugyanúgy befizette a tagdíjat, nevezési díjat stb.
Előbb utóbb ennél két-három embernél betelik a pohár, és akkor nagyon könnyen összeomlik az egész.
Pénteken autóztam volna egy jó , de sajnos a gaz az ugratókon ott virított ! A pálya körűl lenyírva a fű , de ez mit sem javitott a kedvemen !
A pályán is gaztalanítni kéne a gondnoknak ? vagy az a mi dolgunk lenne?
Ma voltam kint az apaji pályán, elhoztam kölcsönbe (engedéllyel!) a hangosítást a hétvégi jászberényi RCOR versenyre. Akkora dzsungel nőtt az új ugrókra, amit látnotok kell!
Gyomirtót neki!
Ha viszem vissza a hangosítást lehet nekiesek a fűkaszával. Működik az jól?
Más: van kint internet, a következő projekt az IP kamera felszerelése lesz!
2010 Április 23.-án, vagyis jövő pénteken kb. 12-14 órától egy kis pályakarbantartást tervezünk Apajon. Lényegileg a nyomvonalat kell egy pár helyen javítani, hogy az MBre kifogástalan legyen. Némi talicskázásra, gereblyézésre és döngölésre kell számítani. Ehhez 4-5 embernél többre nem lesz szükség.
Amire nagy szükség lenne, az egy döngölő vagy valamilyen henger. Ha valakinek van ilyen egyszerű, akár farönkből készült döngölője vagy fűvesítésnél használt hengerje és lemondana róla kölcsönbe vagy örökbe, kérem jelezze, mert nagy szükség lenne rá a kisebb karbantartásokhoz a pályán. A szállítást is megoldjuk, ha szükséges.
Szóval kérem akik kedvet éreznek egy kis light-os munkához, jelentkezzenek itt. Köszönöm.
Szerintem nagyon jó lett a pálya , nagyon jók az ugratók és tetszik a laposabb döntött kanyar is ( jó kis előzések területe lesz:)) , a három kis ugratót szerintem nem fontos szőnyegezni , mert nem csúszik (gáz nélkül csak átlibben rajta az autó )
Grat Karaj
Elküldve: 2010.03.22 18:07:57 Hozzászólás témája : Re: mai meló
RoB írta:
Összességében egy igen könnyű pálya született, tele asztalos ugrókkal. A kis ugrató sorra nem került szőnyeg, így az nagyon csúszni fog ha poros lesz és szépen átszállnak majd az autók a célegyenesbe. De lehet ez lesz a nehezítés. A szemben száguldó autókat kerülgetni! ...ha már úgysincs egy rendes ugrató a pályán, csak ezek az egyszerű asztalok...
Mielőtt bárki félreérti: nem a pálya leminősítése volt a célom az írásommal, hanem annak jelzése, hogy még nincs kész!!!!
További teendők a nyílt nap előtt:
- a kis ugrók szőnyegezése
- szegélykövek lesöprése
- az elugrók oldalának befedése a maradék faanyagból
- a döntött kanyar kerítésének visszarakása
- a hangosítás kipróbálása
- rendrakás a konténerben (leltár!)
Elküldve: 2010.03.21 20:08:29 Hozzászólás témája : Re: mai meló
sziasztok,
srácok gratuklálok, hogy sikerült a szezon kezdete előtt megvalósitani,és rendberakni, a pályát, derék munkát végeztetek
ha jól látom a fotókon:
F gyuri, csif, markus, mmm, danoxx, kapu, lac, és még nagyon sok
régi hozzáértő modellező tette bele szivét lelkét,az amugy is korlátozott anyagi keretek-hez mérten, legjobb tudása szerint!
Rob, én nem aggódnék
mégegyszer egy nagy válveregetés nektek, rob neked is, )
férfi munka volt a javábol!
és igenis igazatok van, ha a bobcat, nem ugy rakja a kupacokat ahogy ti mondjátok, igenis
be kell rugni az ablakát! itt mese nincs!
baráti üdvözlettel: dobby
_________________ Olyan sokoldalú vagyok, hogy az már szinte gömb!
Elküldve: 2010.03.21 19:49:29 Hozzászólás témája : Re: mai meló
RoB írta:
Összességében egy igen könnyű pálya született, tele asztalos ugrókkal. A kis ugrató sorra nem került szőnyeg, így az nagyon csúszni fog ha poros lesz és szépen átszállnak majd az autók a célegyenesbe. De lehet ez lesz a nehezítés. A szemben száguldó autókat kerülgetni! ...ha már úgysincs egy rendes ugrató a pályán, csak ezek az egyszerű asztalok...
Asszony üzeni, hogy ne hagyjátok, hogy rokkantra ássam magam / kapáljam magam legközelebb, mert igy most hasznavehetetlen vagyok itthon.
RoB
Revós
Elküldve: 2010.03.20 22:08:05 Hozzászólás témája : mai meló
A mai fotók: (klikk a teljes méretért!)
A kezdet:
Az autó, ami egy métert sem ment ma... És az autó, amivel berepültük a pálya épülő ugratóit... Néha igen eszetlen módon!
A majdnem vég:
A nagy döntött kanyar kisebb lett. Nem hepehupás és végre teljes szélességében autózható. Akinek fáj hogy nincs már, annak írom, hogy innen vettük el a földet a pálya többi részét feltölteni...
Került még be a célegyenessel párhuzamosan 3 kis ugró is, arról nincs kép, mivel ránk esteledett. Összességében egy igen könnyű pálya született, tele asztalos ugrókkal. A kis ugrató sorra nem került szőnyeg, így az nagyon csúszni fog ha poros lesz és szépen átszállnak majd az autók a célegyenesbe. De lehet ez lesz a nehezítés. A szemben száguldó autókat kerülgetni! ...ha már úgysincs egy rendes ugrató a pályán, csak ezek az egyszerű asztalok...
Köszönet MINDENKINEK az egész napi munkájáért, és Nemes Tibinek a szőnyegért!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban