Persze, ezzel tisztába vagyok, amint kanyarodok a belső íven forduló kerék azonnal elveszti a tapadást, ezzel semmi gond sincs Ez marad már így, a következőbe lesz 3 difi, ossza-szorozza ahogy akarja ))
_________________ ---------------------------------
Kiss Attila
reechee
RCOR Star
Én állítom amúgy hogy a seggdobálás a fix hátsó tengely miatt van.
Egy beiktatott hátsó difivel offroadban is egész máshogy menne.
Az 1:8-as autók is így "hisztiznek" ha hátul túl kemény az olaj, nem tud differálni.
Megvolt az első balesete a kocsinak, fejreálltam vele egy rosszul sikerült ugratás után. Szerencsére nagy baja nem lett, a műanyagok karcosak illetve a jobb hátsó felniből lepattant egy darab de használható
Sajnos betonon kevés a tapadás, így érdekes volt de azért sikerült egy jó kis összeállítást csinálni újból
Remélem tetszik
Végre!!! Múlt hétvégén eljött az a pont amire a kezdetek óta vágyok... A motor hangos és erős! Mindehhez nem kellett mást tenni csak azt a kínai fos dobot levágni és csak egy csövet hagyni...
A motorba visszatért az élet, kicsit sok üzemanyagot kapott ezért vettünk el belőle és végre megfelelően tisztul, felpörög és vezethetetlenné teszi a kocsit
Persze ehhez hozzájárult az is, hogy a múltkori leégett szervó helyett amit rendeltem a hobbycity-től (az előző nem digitális párja) sajnos valószínűleg gyári hibás, gyenge és izeg-mozog... de ennek ellenére jól összekoszoltuk magunkat, persze vigyázva nehogy kárt okozzon a kocsi valakibe.
Egyelőre nem is agyalok tovább a rezo dolgon, bőven elég ez a teljesítmény és a hangja valami iszonyatos, Szabó Karcsi kollega iPhone-ja 98dB-nél nem mért tovább
Kiss Attila
Hétvégén megint sikerült tönkretenni az autót Kimentünk egy helyi betonplaccra sebességet mérni. Ehhez segítségül hívtam a Acer C530-as PDA-m amibe van GPS, iGO 8 elindít és hajrá. Sajnos magas fordulaton egyáltalán nem hajlandó dolgozni a motor, valószínű túl sok kipufogógáz marad a hengerben, néha-néha el el kapta a fordulatot, akkor ment mint a meszes, de általában addigra véget ért a pálya.
Nos így is meglepődtünk mikor kibontottuk, 48 km/h-t mutatott a cucc. Ez már bőven elég, de alul borzasztó gyenge a motor, így a már korábban javasolt rezo méretező progi alapján a héten kivágjuk a hozzávaló anyagokat, esztergáltatok kúpokat a diffúzorhoz meg konfúzorhoz és elkészítjük a sajátunk, sokkal rosszabb már nem lehet...
Egy-két hézagot a betonos részek között aszfalttal tömítettek, ami olyan jó 5-10cm-re kiemelkedett, ezen dobtam el az autót, nagyon szépen dolgozott a futómű, már amíg a műanyag menetes gömbfejek bírták, eltört az egyik. A héten jönnek a fémek, ez benne volt a pakliban, de az nem sajnos, hogy a rosszul beállított fék miatt, nagyon szeretett volna még mozogni a szervó, de a bowden nem engedte és a nap végén kisült az elektronika. Ennek örömére megredneltem az újat és kapni fog egy kis rugót a bowden a lezáró pöcök elé illetve visszarakom az ABS funkciót, hogy túlhúzná akkor se "sokáig" erőlködjön. Most 2 hét szünet biztosl esz egyéb elfoglaltságok miatt, de addig igyekszünk mindent megjavítani...
Képek, videó hamarosan
Kiss Attila
Már egy ideje zajlik a Mammuth 2 tervezése, aminek jómagam most egyedül vágtam neki, mivel az rcbuild.hu is lassan kezd összeállni, el is kezdtem vezetni a blogját a másodiknak. Érdeklődök az alábbi címen követhetik a fejleményeket:
http://csicso.rcbuild.hu
Kiss Attila
Ezen tevékenységek előremozdítására hamarosan indul a www.rcbuild.hu, ahol beszámolok a Mammuth 2 minden mozzanatáról, babel fogja vezetni a szöcskéje építését és visszamenőleg is igyekszik pótolni a dolgokat, Terror-al beszéltem még ő főként a felújításait, egyedi megoldásait fogja bemutatni, de bárkinek lehetőséget biztosítok majd, hogy feltegye épülő autóját / hajóját / repülőjét, bármilyét.
Reményeim szerint leszenk oktatóanyagok a tervező programokról, építésről, szerelésről, elektronikáról, stb.
Szeretnék néha külföldi építőkkel kis e-mail interjút készíteni, óriási dolgok mennek kis hazánkon kívül is
Ádám46 írta:
Igen bobek teljesen egyetértek veled! Ebben ez a szép! Én is szívesen nekiálnék egy ilyennek csak nincs meg a megfelelő techinikai tudás rá... Az elektronikával elég hadilábon állok... Majd talán egyszer...
Sok szerencsét hozzá és várom a vidiket róla!
Üdv
Kiss Attila
Igen bobek teljesen egyetértek veled! Ebben ez a szép! Én is szívesen nekiálnék egy ilyennek csak nincs meg a megfelelő techinikai tudás rá... Az elektronikával elég hadilábon állok... Majd talán egyszer...
Sok szerencsét hozzá és várom a vidiket róla!
Üdv
koszi bobek, leirtad a lenyeget ha tudnatok hanyszor elatkoztam az autot, mert mindig volt valami gebasz vele, volt amikor 1 percet se ment osszesen, de miutan kimergelodtem magam, nekilattunk es megjavitottuk, jobba tettuk. Borzaszto sok dolgot kellett kitalalni es szenzacios elmeny a tulajanak lenni meg ha az epitesben hatalmas segitseget is kaptam. Az auto most abban a fazisban van, hogy mar a tovabbfejlesztesre nem nagyon akarok sulyos osszegeket bevonni, inkabb az itt felgyult tapasztalatokkal felvertezve tervezem a masodikat es rakom el a penzt ra. Jelenleg az auto megy, kanyarodik, rugozik, nagy es szines, 1.0-nak tokeletesen megfelel
A mindszenti rendezveny volt egyebkent a 6. alkalom, egyaltalan ment az auto.
A sebessegrol meg csak annyit akarok, hogy igen lehetne haraposabb sokkal, de igy is ugral a beszaras-jelzo egy-egy kozeli akcional... Itt nem 2-3kg-rol beszelunk, hanem 30-40-rol, ami 20-30 km/h oranal is komoly bajokat tud okozni
Tovabbra is koszonok barminemu hozzaszolast az autohoz!
bobek írta:
Ádámmal nem értek egyet . Ennek a projektnek nem a megabrutál motorteljesítmény a lényege. Az egész az építés szépségéről szól. A buktatókról, a hibák kijavításáról. És arról, hogy nem a polcról válogatunk, hogy a piros hülyén mutat a csomagtartóban.... Hanem a megépítés örömérő. És ezt meg lehet mutatni bárkinek, hogy ez nem a szorgos kiskínai harmincmilliomodik darabja. Hanem saját készítés. És ez a modellezés.
Amugy menne azzal a motorral jobban is. Ha figyelmesen nézted volna a videót, észreveszed, hogy annak a motornak csak pöccögetve van a gáz.
Kiss Attila
lenhardt07
Nitro pancsoló
Ádámmal nem értek egyet . Ennek a projektnek nem a megabrutál motorteljesítmény a lényege. Az egész az építés szépségéről szól. A buktatókról, a hibák kijavításáról. És arról, hogy nem a polcról válogatunk, hogy a piros hülyén mutat a csomagtartóban.... Hanem a megépítés örömérő. És ezt meg lehet mutatni bárkinek, hogy ez nem a szorgos kiskínai harmincmilliomodik darabja. Hanem saját készítés. És ez a modellezés.
Amugy menne azzal a motorral jobban is. Ha figyelmesen nézted volna a videót, észreveszed, hogy annak a motornak csak pöccögetve van a gáz.
_________________ HPI Wheely King 9,5T BL
Tamiya TA-02 9,5T BL
Tamiya Fighter
Maverick Atom XT
Specter V25
Sokminden történt az elmúlt időszakban, kapott új kuplungot a kocsi illetve most hétvégén meggyógyította magát, ledobta a kipufogó legutolsó részét és láss csodát, nagyobb teljesítmény, jobb hang Le volt fojtva szerencsétlen eddig...
Illetve megvolt az első publikus bemutatója az autónak, egy mindszenti rendezésű oldtimer autó és motor találkozón. A vásárhelyi R/C-sek kaptak meghívást bemutatózni és volt olyan kedves a boltvezető, hogy szólt, mi meg mentünk természetesen.
Bár aznap 6-kor kellett kelnem, hogy kész legyen a kocsi, mert az előző hétvégi saras csapatás után darabokban volt, de sikerült...
NYLON eltűnt a hozzászólásod!
Ha jól láttam a másodikról kérdeztél, telefonon kacsintottam rá, nem emlékszem pontosan...
Nos a második egyelőre fejben alakul, pár dolgot leskicceltem magamnak... Nos valószínűleg marad egy ilyen motor vagy nagyon húz a szívem egy 110-es 4 ütemű felé, meglátjuk az anyagiakat Szeretném ha összkerekes lenne, de ha nagyon nyűgös akkor marad a hátsó hajtás, merev tengely, de difivel. Felépítése szintén Trophy Truck jelleg, méreteiben is ekkora mint a mostani, csak magasabb.
Elöl kettős lengőkaros megoldás, a mostani lengéscsillapítókkal és rugókkal, hátul meg merev tengely. Több mart és esztergált alkatrész, minél kevesebb kézi hegesztés...
A felépítése teljesen más lesz mint a mostaninak, mint ahogy az elkészülési ideje is, 2-3+ évben gondolkozom jelenleg, aminek fele csak a tervezés lesz (a SolidWorks-öt még meg is kell tanulnom )
Fékből hátul lenne egy tárcsa, elöl két tárcsa, ha sok pénzem lesz olajos ha kevés akkor bowdenes megoldással, 1-1 szervóval, hogy állítható legyen a fékerő elosztás.
Elektronikában meg akarom valósítani a saját kommunikációs X-Bee Pro antennás vezérlést, amin már itt is agyaltunk, egy kis PC lenne a kocsiban USB-s szervó vezérlővel, illetve egy laptopról lehetne állítani a különböző dolgokat (EPA, fékerő, gáz mennyiség stb.)
Persze lehet hogy nagy része örök álom marad és az is lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, de azon vagyok, hogy megépüljön a Mammuth 2
Kiss Attila
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban