Üdv!
Jól elnevezted "kioldási fordulatszám állító" de ezentúl csak röpsúlynak becézd
Viccet félre téve igen ilyen röpsúlyt lehet kapni modellboltba és azthiszem hogy 2 fajta van ez a "gyengébbik"! Van egy vaskosabb is savage 3 fokozathoz!
majd keresek linket!
_________________ Ádám46
ebencz
RC mániákus
- Na megjavúlt egy bajtárs váltója, és itt egy újjabb gond!
- Mia gond?
- Az én váltóm!
- Mi a probléma?
- Nem vált fel kettesbe! De most komolyan! Nem hülyülök, nekem is ez a bajom! Csak ez esetben egy Traxxas T-Maxx-ról van szó!
A problémát valószínüleg megtaláltam, mégpedig:
A kioldási fordulatszám állítóban a kis golyóra ráhúzódott az őt nyomó rugó és teljesen beszorúlt -> állítási lehetőség -> 0! (valószínüleg az előző tulaj nagyon erősen huzta meg)
Néztem ebben az rs4 másolatban ezt a kioldási fordulatszám állítót és amennyit láttam belőle azt vettem észre, hogy ez szerintem ugyanolyan mint az enyém "szerintem"!
Lehetséges, hogy ezek a kioldási fordulatszám állítók ugyan azok a két sebességes gépekben?
Itt egy kép az enyémről:
(a képre kattintva nagyobb lesz, sajna mobilos)
Egyébként lehet iylet kapni valahól, ha igen akkor meg hól?
Előre is köszönöm a gyors választ és a segítséget,
ebencz
_________________ Traxxas Revo™ 3.3 + kisebb átalakítások, itt-ott...
orange
Pullstarter szaggató
Tudomásom szerint Spurnak nevezik azt a fogaskereket ami a kuplung fogaskerekéről áttviszi az erőt a hajtásnak ez speciel nálad a váltó, de rosszuk tudod mert az csak a váltó aminek a peremén van a fogaskerék! Egyszerű de nagyszerű! :D
Egy kis fejtágítás!
Tehát a váltó elég egyszerűen működik! annyiból áll az egész hogy van egy kis kampó ami egy fordulatszám felett a centrifugális erő hatására elmozdul és így beleakad a szabadon futó fogaskerék kis mélyedésébe, ez márkásabb modellenél akár 4 gödröcske is lehet! Nekem volt No name nitrós gépem 2 sebósba de a következő képen megpróbáltam imitálni hogyan is voltak azon a dolgok!
A fotengely forgatja a kuplungot, a "kuplungpofa" meghajtja a harangot ami egyben van a kuplungfogaskerekekkel amik meghajtjak a valto 2 fogaskereket. Hol a spur? Bocs
Szerintetek elkepzelheto hogy amiatt nem valt fel 2esbe (onroad 1/10)
az autom mert a lendkerekbol levalt 1 darab?
Max fordulatig felporog, foldtol felemelve sem valt.
Akkor fujd be az anyát valami csavarlazitóval,utánns probáld meg!A főtengelyt semmi esetre se fogd meg fémmel!!
Biztos jo fele tekerted?
Akkor probáld meg valahogy rászoritani a kupra a lendkereket,valami ügyes modszerrel,csak ne durván.Pl.:finoman kocogtasd valami gumi,vagy müanyag kalapáccsal,
orange
Pullstarter szaggató
Én ugy szoktam,hogy kicsi satuban rongyal megfogatom a lendkereket,és ugy csavarom le.
A lendkereket meg a legjobb lenne csapágylehuzóval leszedni,de ha nincs,akkor ovatosan feszegesd csavarhuzóval.
Lefogtam satuban, de most az anya a fotengellyel egyutt forog. A lendkerek elforog a fotengelyen
Én ugy szoktam,hogy kicsi satuban rongyal megfogatom a lendkereket,és ugy csavarom le.
A lendkereket meg a legjobb lenne csapágylehuzóval leszedni,de ha nincs,akkor ovatosan feszegesd csavarhuzóval.
orange
Pullstarter szaggató
Szerintem is valami HSP-szerűség lehet. De amennyire tudom ezek csak egy sebességesek.
Hali!
Sikerult kideritenem hogy HPI masolat mar valtott 2esbe, es papiron is 2 seb.
Hogy kell lekapni a lendkereket? Idaig jutottam. A nagy fekete anyat kell balra tekerni, mikozben megakasztom a motort? Hogy akasszam meg?
Elore is koszi!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban