Húsvét szombatján befejeződött számunkra a téli teremautózás. Két sorozatban vettünk részt: a 6 futamos CRC Téli Bajnokságban, ami Markazon és Derecskén került megrendezésre és a Magyar Bajnokság 2009-10 7 fordulós küzdelmeiben, ami Dabason bonyolódott.
Mindkét sorozaton a Team Magic E4-RS autóit állítottuk csatasorba, „Stock” ill. „N” kategóriában. A két autó felépítése teljesen egyforma volt, a kivételt csak az „N” autó alváza képezte, ami a szivacskerekes versenyekhez tervezett , 0,5 mm-rel vastagabb, 3,0 mm-es alváz volt. Ez egy kicsit merevebb, mint a 2,5 mm-es alváz, de számottevő különbséget nem éreztünk a két autó között. Az „N” kategória szabadonfutóval, míg a „Stock” kategória fix első hajtással került a szőnyegre. Minden más alkatrész tökéletesen megegyezett.
Az autók becsületére legyen mondva, kopásból, ill. természetes elhasználódásból adódó hiba miatt nem kellett semmilyen alkatrészt cserélnünk! Törések a szokásos ütközések és pályaelemekkel történő találkozások miatt a lengőkar-kerékagy-összekötő hármasra korlátozódtak. A féltengelyek, kihajtások hibátlanul teljesítettek minden versenyen. Külön kiemelném, hogy a difikhez egész szezonban nem kellett hozzányúlnom, a sorozat elején összerakott kerámiagolyók és nyomólapok mindvégig kitartottak!
Az autó egyetlen, talán a szokottnál nagyobb figyelmet igénylő része a hármas szíjhajtásból adódóan a megfelelő szíjfeszességek beállítására korlátozódott. Ne legyen a szíj túl feszes, mert megnő a hajtáslánc ellenállása, de ne is legyen laza, mert akkor hirtelen gyorsításkor és fékezéskor átugrik.
Összességében az autóval megbízhatóság és beállíthatóság terén maximálisan elégedett voltam.
Apropó, setup: külön öröm volt számomra, hogy nem kellett minden pályára szinte új autót építenem és setupolnom, a számunkra megszokott beállítások minimális változtatással miden pályára megfelelőek voltak. Amennyiben valamit mégis állítani kellett, már a legkisebb változtatásra is azonnal reagált az autó.
De most a „marketing” szöveg után lássuk a tényleges eredményeket! Mert mit sem ér a színes-szagos beszámoló, ha nincs mögötte eredmény!
A Magyar Bajnokság „Stock” kategóriájában, amin először indult Gergő, az első tízbe való bejutást céloztuk meg az év elején. Ebben a kategóriában végül 34 versenyző állt rajthoz a sorozat folyamán. A végelszámolás során Gergő a 6. helyet szerezte meg, ami a jelenlegi magyar mezőnyt tekintve tiszteletet parancsoló eredménynek számít! Több nagynevű, tapasztalt és a modellezésben felettébb sikeres versenyzőt sikerült maga mögé utasítania!
Az eredménnyel több, mint elégedettek vagyunk.
Az „N” kategóriában egészen az utolsó fordulóig versenyben voltunk a dobogó harmadik helyéért! A szombati utolsó döntőig nyílt volt a dobogó harmadik fokáért vívott küzdelem.
Sajnos a harmadik döntő bemelegítő köreiben egy szerencsétlen ütközés (pályaelem) megpecsételte a bal első lengőkar és így egyben az egész futam ill. a végelszámolás 3. helyének sorsát! Ez úton szeretnék gratulálni Kloiber Ákinak, aki a szezon utolsó pár futamán komoly és erős küzdelemben felzárkózott ránk és megérdemelten lett a bajnokság 3. helyezettje. Természetesen gratula a nyertes Juhász Viktornak, aki hibátlan versenyzésel lett az első és Valent „Jópapi” Józsinak, aki szinte már lerobbanthatatlan a dobogó második fokáról.
A másik sorozat végeredménye kicsivel több mosolyt csal már az orcánkra. Mindkét kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhatott Gergő! Az „N” kategória viszonylag sima győzelmet hozott. Különösebb izgalmak nélkül, de azért természetesen kiélezett küzdelmek során sikerült megnyerni a sorozatot.
A Stock kategória döntése itt is az utolsó futamra maradt. Kiegyensúlyozott és stabil versenyzéssel Kiss Viktor és Gergő pontegyenlőséggel érkezett Derecskére. A többiek már nem szólhattak bele az első-második hely sorsába, az kettejük közt kellett, hogy eldőljön! Midegy hogy a mezőnyben hol végeznek, de kettejük közül az nyeri a sorozatot, aki a másik előtt végez.
Az első döntő Gergőnek egy 2., helyet hozott Faur mögött, míg Viktor negyedik lett Danka után. Kezdett kisütni a nap… . A második döntőben viszont erősen befelhősödött számunkra az ég: a bemelegítő körben Gergő odacsapta az autót, eltört a féltengelycsukló! Hogy még kevésbé legyen egyszerű, a vezető Christian Faur mögül Danka kiállni kényszerült, így Viktor máris a második helyen autózott, nyomában Birinyi Janival. Bevallom, nem voltam túl boldog! Az utolsó körben Faur utolérte Viktorékat, de Viktor az elengedéskor olyan ívre kényszerült, hogy a nyomában szorosan loholó Jani is megelőzte, ráadásul ez a befutó előtti utolsó egyenesben történt! Leintették a futamot, Faur-Birinyi-Kiss Viktor sorrendben. Kezdett derülni…
A harmadik futam volt a mindent eldöntő futam. A kezdés után a már biztos nyertes Faur műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, így Danka vette át a vezetést, nyomában Gergő, Viktor és Jani. A sorrend egészen addig stabilnak volt mondható, míg Gergő egy bólyaugratás után a pálya szélén nem találta magát, négy kerékkel az ég felé, segítőmentes övezetben… Mire visszatették, a megszerzett háromnegyed kör előny Viktorral szemben két kanyarra olvadt. Ráadásul valami elment az autón, mert jobbfordulókban szinte vezethetetlen volt.
Én közben a pálya szélén sebtében, lábon kihordtam két infarktust, és a hajam is csak azért nem hullott ki teljesen, mert becsukták az ajtót és megszűnt a huzat… Hogy ezek biztosan a halálomat kívánták, az akkor bizonyosodott be számomra , amikor Viktor az utolsó, célegyenes előtti kanyarban megelőzte Gergőt, aki hasztalan próbált megbirkózni a vezethetetlen autóval.
Mielőtt végképp elsüllyedtem volna az öntudatlanság megnyugtató homályába, kisebb csoda történt a pályán: Gergő a halálra szánt kamikázék bátorságával egy utolsó erőfeszítéssel visszavette a második helyet Viktortól, aki mint kiderült utólag, picit hibázott az előzése után.
A szerencse az volt, hogy ez a kör volt a befutó! Még egy körön keresztül biztosan nem tudta volna tartani Viktort! Ez volt a szezon legkiélezettebb futama: 0,4 mp-cel verte meg Gergő Viktort! Tehát a bajnokság sorsa az utolsó futam utolsó fél másodpercében dőlt el!
Gratulálunk az összes ellenfelünknek, akikkel versenyeztünk mindkét sorozatban, különösen a dobogós helyezetteknek, akár előttünk, akár mögöttünk végeztek!
Köszönjük az egész évi támogatást a Sylka Modellsportnak, név szerint Szilágyi Csabának és Katona Janinak, akik lehetővé tették számunkra a problémamentes versenyzést, biztosítva az autókhoz szüksége alkatrész utánpótlást, nem utolsó sorban pedig a személyes bíztatást és a csapat jó hangulatát!
Az elmúlt hétvégén rendezték Markazon a CRC kupa utolsó előtti fordulóját. Szokás szerint két Team Magic E4-RS-el készültünk, N és Stock kategóriában.
Az időmérőkön már látszott, hogy az autók beállítása jól sikerült. Mivel mindkét kategóriában eséllyel pályázunk a végső győzelemre, fontos volt a jó beállítás.
Az időmérők végén mindkét autónk az első rajtpozícióból várta a döntőket.
Az N első döntőjében Gergő ellépett, biztos vezető pozícióját csak egy szerencsétlen ütközés miatt kellett feladnia, így a második helyen futott be. A második döntő közepén az autó megbokrosodni látszott, csúszkált, bizonytalan volt, így azt a döntőt feladni kényszerültünk. Tüzetesebben átnézve a karosszéria gyűrődött be hátul és az okozta a bizonytalanságot. A harmadik döntő futamban a második helyet sikerült megcsípni, de az már a végső összesítésben Pintér Zsolt és Turi Bence után csak a dobogó 3. helyére volt elegendő.
Stock kategóriában az első döntő szoros küzdelmet hozott Dunavölgyi Danival, a futam során végig egymásnak adták az első helyet, hol egyikük, hol a másikuk vezetett. A végén Dankának jött ki jobban a lépés és megnyerte a futamot. A második futamban ugyanez a helyzet folytatódott, de egy sajnálatos füstpamacs miatt (ami a motorból tört elő) Danka feladni kényszerült a futamot, így Gergő elsőként futott be Kiss Viktor és Birinyi Jani előtt.
A harmadik döntő futam döntött az első hely sorsa felől. Ezt kiélezettt küzdelemben Gergő nyerte. Dani másodiknak hozta be az autóját Viktor előtt, így a végső sorrend Gergő-Danka-Viktor lett.
Gratulálunk a nyerteseknek és a dobogósoknak mindkét kategóriában, egyben köszönet a támogatásért a Sylka Modellsportnak.
Múlt héten rendezték az MB 5. fordulóját Dabason. Szokás szerin két Team Magic E4-RS-el készültünk N és Stock kategóriában.
Az időmérőkön valami miatt az N-es autó nem igazán volt 100-as, nagy nehézséggel tudta Gergő a pályán tartani. Néztem, mértem, állítottam de nem volt az igazi. Folyamatosan csúszott a hátsó része. Meg is látszott az időeredményén: csak a 4. rajthelyre tudta kvalifiikálni magát. De nem hagyott nyugodni a dolog, hiszen az előző versenyeken már hibátlanul teljesített az autó. Az első döntőben is csak az 5. helyre tudtuk az autót behozni. Továbbra is kerestem a hibát. Néztem a negatív rugóutat, emeltem-süllyeszettem az autó hátulját, amikor valami furcsaságra leltem: az autó bal oldali kereke jóval a másik oldali előtt ér a talajra. Ekkora tweak lenne az autóban? Nem! Simán csak szeniliis és figyelmetlen voltam: egy hátsó kerékagy cserénél elcsesztem a lengőkar bekötését. A bal oldalon a két lehetséges furat közül a felsőbe tettem, a jobb oldalon az alsóba! Ettől volt féloldalas a hátuja és persze hogy csúszott mint a korcsolya! A hiba orvoslása után megnyugodott a vas, a második döntőben már a szokásos formáját hozta az autó.
Gergő nagy csatában volt Ákossal, aki végül eldobta az autót (a fedélzeti kamerás felvételen kitűnően látszik), így Viktor és Jópapi után a 3. helyre tudott bejönni. A 3. döntőben Viktor nem indult, Jópapi és Gergő viszont késhegyre menő küzdelmet folytattak 5 percen keresztül az 1. és 2. helyen. A tét a dobogó második ill. harmadik helye volt, A küzdelemből végül Papi került ki győztesen, megszerezve ezzel a dobogó 2. fokát. Gergő a 3. helyre volt jó 3-3-as eredménnyel.
Stockban nem volt ekkora problémánk, az időmérőkön Gergő a 6. rajthelyre hozta be a Team Magicot . Az első döntőben hibátlan autózással a 3. helyig küzdötte fel magát, de egy szerencsétlen lekörözésnél az utolért versenyző az ív közepén akarta elengedi és úgy gondolta, hogy egy satufék a legmegfelelőbb megoldás a helyzetre. Persze hogy ütközés lett a vége és visszaesett az 5. helyre. A 2. döntő folyamatos karambolokkal és ütközésekkel telt, ebből most mi jöttünk ki rosszul. A 3. döntőben a rajt utáni kavarodásból Gergő már a 4. helyen jött el, majd miután Danka hibázott már a 3. helyen autózott Bálint és Viktor mögött. Később Viktornak is problémái akadtak, így Bálint "vontatókötélre" vette Gergőt és egymástól nem túl nagy távolságra autóztak néhány körön keresztül. Később Bálint begyújtotta a rakétákat és tisztességes előnnyel, hibátlan vezetéssel nyerte a futamot (respect!) Gergő a 2. helyen ért célba, ami összesítésben az 5. helyre volt elég.
Az autók szokás szerint jól vizsgáztak, egyedül az elhibázott szereléssel akadt gond, na meg a szokásos futam utáni vadulásnak látta kárát egy "C" elem a Stock autóban.
Köszönet a Sylka Modellsportnak, Szilágyi Csabinak, Katona Janinak, akik a támogatáson kívül személyes jelenlétükkel emelték a nap fényét, köszönet és gratula a csapat többi tagjának is, akikkel jókat röhögcséltünk és szórakoztunk egész nap!
Tegnap megfutottuk a Magyar bajnokság 5.forduloját dabason, ahol immár két kategóriában indultam TM-el. A szokásos N(17,5BL)-ben a Team Magic E4RS-el a gentleman(27T) kategóriában pedig a Sylka Modellsport Team-nek köszönhetően egy új Team Magic E4JR-el.
Megint korán érkeztünk a pályára, és az előzetes pályarajz alapján jókis csiki-csukis pályára számítottam, ami élőben még jobban festett, mint a képeken. Végre egy igazán technikás pályát építettek a rendezők. Gyors kipakolás után irány a pálya. Az RS kitűnően viselkedett az alacsonytapadású pályán, a JR viszont finomításra szorult. Így az edzést befejeztével, finoman állítottam az alapautómon és vártam az időmérőket.
N kategória.
1.idömérő, Amilyen jól viselkedett, az autó az edzésen annyira megszenvedtem vele az időmérőn, az autó csúszott-seggelt, alig tudtam pályán tartani, végiszenvedtem az időmérőt.
Futam után tüzetesen átnéztem az autón és próbáltam finomítani rajta.
2.idömérő, Újra szenvedés volt az időmérő, nem sikerült beállítani rendesen az autót, megint csak kínlódtam de már egy fokkal jobb volt, most már tudtam pár értelmes kört menni.
Futam után átgondoltam az autó teljes setupját, és brutális áttálitásba kezdtem, legutoljára a markazi edzésen mentem a kocsival, ahol a tapadás, jóval nagyobb volt, így úgy döntöttem, lágyítok az autón a jobb tapadás érdekében. Elöl lecseréltem a lengéscsillapítóban az olajat, az addigi 650-helyett 500 került bele, visszatettem előre a gyári rugót, hátul engedtem a donwstoppon.
3. időmérő, egész jóra sikeredett a beállítás, végre normálisan tudtam menni a pályán, tartottam az élmezőnnyel a lépést, amikor az egyik versenyzővel összeakadva ráfordított a falra, segítő persze sehol. Vesztettem, kb 20 mp-t ami a végén nagyon hiányzott, ugyanis így lecsúsztam az A döntőről, a B döntő első rajkockája lett az enyém.
Döntők, igazán semmi különös nem történ, a B döntő a szokásos roncsderbi, ha az ember eltud lépni akkor megúszhatja, 1 döntőben többször is fellökött lekörözött versenyző így azt a 4 helyen fejeztem be, a 2 döntőt toronymagasan megnyertem, a 3 döntőben az első körben hibáztam nagyot, miáltal, az autómba belement a fél mezőny, így utolsó helyen eredtem a mezőny után ½ pálya hátránnyal, a végére feljöttem a 2 helyre kettő másodpercre volt már az első. Összesítésben a B-döntöt megnyertem.
Alapkategória.
1.idömérő, A 6 helyröl indulva, gázelvételre egy picit seggelősen a 4 helyen sikerült befutnom. Még egy picit finomítottam, az autón, az első difire picit ráhúztam, illetve, feltűnt, hogy az új kasznim hátulját elfelejtettem, felvágni, így azt is megigazítottam.
2.idömérő, sikerült egy kitűnő időmérőt futnom, az autó egész jól viselkedett, de éreztem, hogy egy pici finomítás még ráfér, a sikánokba, nem éreztem teljesen meggyőzőnek, pedig ennek az autónak az az egyik erőssége. Az N-es autóm tapasztalatai alapján picit lágyítottam, ezen az autón is.
3.idömérő, az autó jó lett, de sajnos ezen a futamon is meglett a szokásos mumusom, így az egyik lekörözött versenyző minden lekörözésnél fellökött, ráadásul a futam felénél elfáradt a motorom, az autóm látványosan lelassult. Így 4 helyen fejeztem be. A rajtsorrend a következöképpen alakult, Szabics, Budahegyi Feri, és én.
1.döntő, kitűnően sikerült elkapnom a rajtot, első kanyarban már másodiknak fordultam, és onnét kezdve, folyamatosan szorongattam, az elsőt, majd két percnél átvettem a vezetést, de sajnos az egyik kanyart elhibáztam, nekifordultam a falnak, a segítő kivételesen pont ott volt ugrott is az autóért, de a Szabics visszavette az első helyett, én pedig kiestem a ritmusból, és sikerült még pár kisebb hibát összehoznom. 2 helyen fejeztem be a futamot.
2. döntő, ismét kitűnően sikerült a rajt, majd másfél perc elteltével átvettem a vezetést, és a stabil autóval sikerült olyan tempót autóznom, ami még az N kategóriában is megállta volna a helyét. Szinte nem engedtem el a gázt, az autóval élveztem a sikánokat, mintha sínen ment volna, a hirtelen irányváltásokra olyan jó reagált, hogy álmodni sem lehetett volna jobbat. 16 körre sikerült megnyernem a futamot.
3. döntő, leoltották a lámpákat, (sajnos) és elindult a futam, ez a rajtom nem sikerült a legjobban, az időmérő előtti kanyarban eltaláltak hátulról, majd billiárgolyó módjára még beléjöttek páran, és repültem a pályáról, a rajtot elvileg visszakellet volna fújni. Utánaindultam a mezőnynek de az autóm valahogy nem akart menni, a kasznim furcsán állt, így az egyenesben a Francii kivette az autót megnézte és intett, hogy számomra vége a versenynek, az autóm eleje lökhárítóstól letört.
Ezután kívülről figyeltem a futamot, mert volt egy első, és második helyem, tudtam, hogy dobogón vagyok, de hogy melyik fokán az még nyitott volt, hiszen a Szabicsnak 1-4 e volt a Ferinek pedig 2-3-ja, a futamot végül is a Feri nyerte 15 körrel, így neki is 1-2-je lett de a 16 körös elsőmmel én voltam a jobb, így a Gentleman kategóriát megnyertem. A döntő után a Feri gratulált és megemlítette, hogy a 16 kört egyszerűen lehetetlenség volt megközelíteni.
A SYLKA MODELLSPORT TEAM-nek köszönhetően ezen a versenyen már egy Team Magic E4JR-el indultam és bebizonyosodott, hogy RTR-autó is lehet ütőképes, és ez az autó a versenypályára született. Köszönöm a támogatást Csabinak, Janinak, a segítséget Franciinak.
Üdv mindenkinek Z’
képek nemsokára, setupok pedig itt találhatóak: http://sylkamodell.hu/hirek/
Nitrofüggõ
Az elmúlt hétvégén rendezték meg az elektromos Magyar Bajnokság 4. futamát Dabason. Mi Gergővel a már szokásosnak mondható 2 kategóriában (N és Stock) neveztünk a Team Magic E4-RS-sekkel. A verseny előtt mindkét autót apró darabokra szedtem, de a csapágyak tisztításán kívűl más komolyabb probléma nem merült fel. A szokásos setup beállításokkal érkeztünk szombaton reggel a páyára.
A szabadedzéseken látszott már, hogy eléggé jól beletaláltunk az autók beállításába. Az "N" kategóriában a három szabadedzés után a 2. rajtkockát mondhatta Gergő a magáénak.
A Stock kategóriás autónk beállítása, áttételezése hibátlannak bizonyult. Ebből kifolyólag a második időmérőn sikerült egy olyan időt menni, amivel a rajtrács 3. helyét sikerült megszerezni Gergőnek, komoly nagy nevű versenyzőket utasítva maga mögé.
A döntő futamokat tehát a 2. és 3. rajthelyről vártuk. Az "N" döntők a papírformát hozták. Viktor toronymagasan az élen, utána a követő hármas: Jópapi, Kloiber Áki és Gergő. Az első döntőben Papi és Gergő addig bíbeblődött egymással, míg egy közös hiba után nevető harmadikként Áki megcsípta a 2. helyet és a futam végéig ki sem engedte a kezéből.
A másodikban stabil második helyen autóztunk, amikor is másik versenyző egy szerencsétlen esést követően pont Gergő autója elé esett és az ütközést kihasználva Áki szintén meglépett.
A harmadik döntőben a 2. helyen zártunk, de addigra már eldőlt az eredmény. Viktor, Áki és Gergő a harmadik.
Stock kategóriában nagy izgalommal vártuk a rajtot, hiszen a jó rajthelyet meg kellett becsülni, illetve szedni kellett a kerekeket a mögöttünk rajtoló versenyzők előtt. A rajt után kisebb-nagyobb csetepaték után a 3-4-5 helyeket váltogatva autózott Gergő mindkét futamban. Az elsőben 4. lett, a másodikban 5.
A harmadik futamban a megnövekedett tapadásból adódóan el kezdett borulni az autó. Gergő úgy ítélte, hogy sem az autója épségét, sem a többiek esetleges jó helyezését nem teszi kockára a megbokrosodott autóval, így kiállt a futamból.
Összességében az "N" kategóriában a 3. helyet, Stockban pedig az 5. helyet sikerült megszerezni.
Köszönet a Sylka Modellsportnak és személyesen Szilágyi Csabinak a támogatásért és a szurkolásért!
A hétvégén a Sylka Modellsport jovoltábol egy Team Magic E4JR-el gazdagodott az autóparkom, hogy a továbbiakban a gentleman kategoriában ezzel az autoval igyekezzem eredményeket elérni .
Az autóról röviden, ez a TM rtr változata, amely Hard rádióval,vevővel,sebeségszabályozóval,20körös szénkefés hard motorral, és egy hard hs3003 szervoval van szerelve, illeve a dobozban mellékelnek még egy elöfestett k-faktory mazda6 karosszériát is (ami csak magában is egy elég drága kaszni) tehát egy akkumulátor behejezése után pályára letehető menetkész.
Az alapvető és egyetlen külömbség a JS és a JR között hogy ez az autó nem állitható összekötökkel van szerelve, de a bekötési pontjai modosithatóak, illetve különböző méretü összekötök is találhatoak a dobozban. Az autót teljesen szétszedtem kiváncsiságból, de ezen kivül minden megegyezik a Js-el. Azért első indulás elött ajánlom a diffiket bezsirozni, illetve mint minden autonál az összes csavart ellenörizni, hogy utána hosszu távon csak az autozást élvezhesük és ne keljen bosszankodni egy egy kilazult vagy elveszett csavar miatt. A beállitásai alapból -2 fok kerékdölés, és oldalanként 1-1 fok elsö kerék széttartás, hátul 2,5 fok összetartás, tehát teljesen versenykész pályára letehető, igy aki ezzel az autoval kezd, annak nem kell tuzottan elmerülnie a beállitások rejtelmeiben, leteszi a pályára és go............., illetve ezek az összekötök jobban tolerálják egy kezdő ballépéseit, rugalmasabak mint az állitható igy egy nagyobb ütközés után nem állitodik el az autó.
Érdekeség volt továbbá, hogy a motorra közvetlen forrasztva volt a sebeségszabályozó vezetéke, illetve a rádió és szervó megtekintésekor már felmerült bennem, hogy ezek futaba cumok, de miután a rádiót nem hoztam magammal igy csak a szervot tudtam tüzetesebben megnézni, kiszerelése után már biztos is voltam benne hogy ez a Hard HS 3003 szervó valojában egy Futaba S3003, igy gyorsan elökeritettem egyet amivel összehasonlitva bebizonyosodott a sejtésem. Miután egy ismerösöm is vett magának egy JS-t igy a két szüz autot tudtam összehasonlitani, még egy apró érdekeségre fény derült a JR változat 15grammal könnyebb a JS-nél, ennyit számitana, hogy nem állithatóak az összekötök?
A JS és a JR közötti különbség:
a szervok összehasonlitva
üdv mindenkinek: Z'
Motor: mind az "N", mind a "Stock" kategóriában a Team Orion motorjait használjuk, értelemszerűen 17,5T és 10,5T kivitelben. Magyar Bajnoki futamokon a Speed Passion 13,5T motorja kerül az autóba
Dehogy szégyenlem... Csak azt hittem berakja ide Kakaoo... Övé a kék/fehér TM szekér a videókon.. Én csak kameráztam+feltöltöttem a videókat. Ő az illetékes!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban