1. Mindegy hogy a téli versenyszezonban 1:16 e-revo-val vagy slash-el nevez valaki? Amennyire láttam az autó alapja hasonló, a traxxasos kézikönyv is ugyanaz. Tehát lehet slash-el is menni?
A kiírás szerint csak revo, de érdeklődj a szervezőknél.
reechee írta:
4. Mekkora kapacitású akksival kb mennyit megy a kisautó? (a revó, habár ha jól olvasom a motor+szabi ua mint a slash-é)
A gyári nimh-val (1200mah) is ki kell birjon egy versenyt (5-6 p), nem versenytempóban akár 10p-et is megy. Egy 2200-as lipoval akár 20 percig lehet gurulni.
reechee írta:
5. Hány C-vel töltitek ezeket az akksikat?
A gyári nimh-t max 1200mA-rel lehet (1C), a 20C-s Zippy, Turnigy lipokat 2C-vel, a 40C-seket max 5C-vel, de ha nem sürgős, a kisebb töltőáram biztos nem árt.
reechee írta:
6. Olvastam hogy pl Rob belerakta mindkettőt hogy jobb legyen a súlyelosztás. Ilyenkor bekötitek párhuzamosba vagy a verseny alatt csak egy akksi lehet bekötve?
A szabályzat alapján nem tiltott a két akksí bekötése.
reechee írta:
7. Idén is sziklaszilárd RTR lesz kikötve a szabályzatban?
A jelenlegi kíirás szerint igen.
"- A kategória futamain kizárólag Traxxas E-Revo Brushless teljesen gyári RTR
kivitelű 1:16 méretarányú (off-road) modellel indulhatnak a versenyzők
- Az autók kizárólag a gyári Brushless motorral és szabályzóval használhatók és a
gyári RTR kivitelhez képest semmilyen változtatás nem engedélyezett "
reechee
RCOR Star
Végigolvastam a témát mert télre tervezem 1:16 e-revo vagy slash VXL vásárlását, de akadt pár kérdés amire nem vagy csak részben vagy csak utaló választ kaptam.
1. Mindegy hogy a téli versenyszezonban 1:16 e-revo-val vagy slash-el nevez valaki? Amennyire láttam az autó alapja hasonló, a traxxasos kézikönyv is ugyanaz. Tehát lehet slash-el is menni?
2. Csak éles versenyeken mentek vagy szoktatok összejárni eddzeni is?
Az hogy Dabas még nem lenne gond, de ahogy olvastam ott adott időben lehet futni + versenyidő, szabad gyakorlásról nem olvastam a topikban.
3. Láttam hogy maxamps akksikat használtok. Ez itthon még mindíg nem beszerezhető?
4. Mekkora kapacitású akksival kb mennyit megy a kisautó? (a revó, habár ha jól olvasom a motor+szabi ua mint a slash-é)
5. Hány C-vel töltitek ezeket az akksikat?
6. Olvastam hogy pl Rob belerakta mindkettőt hogy jobb legyen a súlyelosztás. Ilyenkor bekötitek párhuzamosba vagy a verseny alatt csak egy akksi lehet bekötve?
7. Idén is sziklaszilárd RTR lesz kikötve a szabályzatban?
Tudom hogy nem mind 1:16 e-revo-s kérdés, de leszúrás helyett válaszoljatok plíz, szívesen modelleznék idén télen is és nagyon megtetszett a kategória, ahogy olvastam nem is kellett rá pluszban sokat költeni az akksikon kívül, tán a gyári kormányszervó cseréje volt az egyetlen amit olvastam mint hiba
Autó (dobozban rtr kivitelben, kivéve a halott kefés motor) + BL szett (ez ugye bontatlan, elméletileg pénteken itt lesz) + 2 LRP akku + 8-16 ig. teljes sorozat pinion a bl szetthez (ezek is bontatlanok, kompozitból vannak, Xray minőség) Ez egyben 60000 ft + ha kell az Imax B6AC töltő beépített táppal az 10000 ft.
Hozzám került RoB mester gépe, amit ezúton is nagyon köszönök neki.
Mentem vele, nagyon jó..:D
Csak annyi hogyha egy fullos akkuval játszok akkor annyi a történet hogy ha bekapcsolom zölden világít, akkor nagyon megy 5-10 Mp-ig utána pirosan villog.. Miért lehet ez? Alap sima Traxxas akkuval mentem. A piros villogásnál menni megy, csak nem olyan robbanékonyan. Szóval olyan mintha fokozatosan adagolnám a gázt , de közben teli gázt húzok neki. Lehet hogy Li-Po modban van? Vagy jelez hogy kevés az akkuban az "erő"..?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Mikó
_________________ HPI Savage X 4.6
Traxxas E-Revo 1:16 Vxl
Tamiya DF-02 buggy alu tuningal
RoB
Revós
És egy kis videó a 2. időmérőről, amiben Iván barátom ment helyettem, kipróbálva a MERV-et! Ennek hatására jövőre már itt fog versenyezni és nem N-ben...
A téli szezon utolsó versenye Egerben volt... elég kevesen, csak 3an jöttünk el. Rendkívül sportszerű küzdelemben ismét alul maradtam.. ezt a zöld autót mostanában nem tudom lenyomni. Pedig most mindent beleadtam, még LED világítást is tettem a MERV-be az utolsó versenyre!
Lac pedig hozta a döntőmenő formáját....
Az időmérőt 1 kör előnnyel nyertem, de a döntőkben nem ment jól.... Annyira gyors mindenki, hogy 1 kis hiba sem fér bele.. Na, nekem 3-4 is megvolt....
Az utolsó verseny végeredménye:
1. Ladányi László
2. Fally György
3. Fekete Róbert
Ezek után jött a összetett eredményhirdetés, ahol az év végi gyengülésem ellenére sikerült a 2. helyet megtartani, Lac pedig feljött a 3. helyre. A nyertes a komoly rutinnal versenyző Rockco lett, aki sajnos a díjat csak virtuálisan, photoshop segítségével tudta átvenni!
Az összesített végeredmény:
1. Szentesi Tamás - Rockco
2. Fekete Róbert - RoB
3. Ladányi László - Lac
Gratulálok a többi dobogósnak, és köszönöm a profi szervezést a rendezőségnek! Jövőre ugyanitt folytatjuk.... Reméljük még többen, mint az idén!
Elküldve: 2010.04.06 21:03:45 Hozzászólás témája : MB utolsó futam
A hétvégén igen izgalmas versenyt futottunk Dabason. Balogh Zsoltival döntetlenre álltunk a bajnokságban, aki itt előbb végez, azé a bajnoki cím.
Hiába voltam gyors, nem voltam elég pontos. Sokat hibáztam, ideges voltam, estem-keltem - így sajnos csak a 3. helyre tudtam bejönni! Zsolti 2. lett, így övé lett a bajnoki cím! Fally Gyuri pedig végig kiegyensúlyozott autózással nyerte a futamot! Gratula srácok! Igen sportszerű verseny volt, végre veszekedések nélkül!
És jöjjenek a fotók: (klikk a képre a teljes méretért!)
Az utolsó futam végeredménye:
Az E-Revo 1:16 VXL kategória összetett eredményhirdetésére nem érjük miért engem hívtak ki az első helyre! Hiába tiltakoztam, mi már előre kiszámoltuk, hogy Zsoltit illeti a dobogó legfelső foka:
(10 másodpercig én voltam a bajnok! )
Aztán gyorsan utána számoltak és helyet cseréltünk :
A főkategóriánkban, a buggy18 összetettben megint engem hívtak a 3. helyre, ide a biztonság kedvéért ide ketten mentünk, nem voltunk biztosak benne kié a legjobb E-Revós hely...
Végül kiderült, hogy ott a közénk ékelődött többi nem E-Revo-val versenyzők miatt miatt, pár ponttal csupán de, enyém a 3. hely!
A Magyar Bajnokság összesített végeredménye 2009-2010-es téli szezonban, E-Revo 1:16 VXL (RTR) kategóriában:
1. Balogh Zsolt (238 pont)
2. Fekete Róbert (230 pont)
3. Fally György (198 pont)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban