mentem az autóban de a jobb hőleadás végett én nem szeretem a kasznit használni,pláne ilyen melegben cserébe meg összeszedi a lenyírt fűszálakat,
ez igen idegesítő dilemma,
kasznival melegszik,a nélkül meg füvezik
tényleg egy marék széna van 2 perc után benne
zavarni csak a ventillátorokat zavarja néha
_________________ anyám magyar ,apám magyar
gebedjen meg akit zavar !
az lehet mert a programozó papíron 4 cellánál van a 100% de vannak adatok 5-és 6 cellához is csak ott már hiányos a java ezért valószinű csak elméleti vagy kisérleti adat
na most már teljesen harcra kész a gép mindent megcsináltam
minden
tökéletesen működik
sikerült beprogramozni a szabályzót is ,éppen tesztelem a programokat
raktam bele 2 db 3600-as LRP nimh akksit viszi veszettül a szekeret
ez a 80-amperes ezrun szabályzó
mechanikusan is perfekt szinte sikerült lógásmentesre állítani a futóművet
utólag rontani is kellet a hézagolásokon mert elsőre túl paszentosra csináltam,és nem akart visszarugózni
utolsó megoldott problémám volt hogy a futaba S3305-ös szervó beledumált valahogy a motorvezérlésbe,meg-meg ugrott tőle
de ezt is kicseréltem uj szervót kapott mostmár ment pár próba kört is
eddig csak kefés motoros gépekkel volt dolgom
de ez süvít rendesen és még nincs is túl akksizva
mit művelhet 6 cella lipo-val,az autót biztos kinyúvasztaná
elvégre a szabályzóra az van írva 1/8 illetve 1/5 autókhoz való
az első rugótorony és a difiház között van egy műanyag ,konkréten ehhez csavarozod a rugótornyot,úgy néz ki mint maga a difiház teteje csak ez egy plusz borítás,ez van a leg rosszabb állapotban ,megcsináltam ugyan de nem tudom bírja e strapát élesben
Sziasztok!
Nekem is volt ilyen autóm, és maradt egy csomó alkatrészem hozzá, ha valakinek kell valami akkor a típusszám alapján meg tudom nézni, hogy van-e belőle.
10 éve ekkora teljesítmény továbbítására-szabályozására íróasztal méretű elektronika állt rendelkezésre. Ma meg kilowattokkal dobálóznak gyufásdoboz méretű szerkezetek. Erre írtam.
Kb 4-5 ampert bírhat ergy Fet, hütve. Meglehet keresni az adatlapjukat.
De találni ebben a méretben jobbakat is.
Műkszik már ? Mire jutottatok?
_________________ HPI Wheely King 9,5T BL
Tamiya TA-02 9,5T BL
Tamiya Fighter
Maverick Atom XT
Specter V25
Annak a szabályzónak nagyon halovány a 6 cella NiMh. Valószinű akkorát esik a kapocsfesz, hogy eléri a LiPo lekapcsolási értéket. Ha sorbakötöd főleg ez van. Párhuzamban alapban kevés a feszültség, egy liPo 2 cellával is 8,4 Volttal beszélget.
Menet menthető, ha nics szétrepedve a furatos része. Lehet bele rakni trapéz szelvényű menetjavítót. Kivülről semmi nem látszik, csak acélba fog menni a csavar
És örök.
_________________ HPI Wheely King 9,5T BL
Tamiya TA-02 9,5T BL
Tamiya Fighter
Maverick Atom XT
Specter V25
alakul szépen de a kezeit törném le ennek a kreténnek aki előttem buherálta,szinte mindent cserélnem kell,nincs egy olyan hely az autón ahol szép épp páros csavarok lennének ,még a motorfelfogó imbuszcsavar helyett is sima hagyományos fejű csavart rakott ez az állat
hát hogy lehetett azt rendesen meghúzni?
van ahová hosszabb csavar került és mivel vége volt a menetlyuknak ezért hagyta úgy kiállva
van olyan gömbfej amit ki lehet rázni annyira lötyög
a kormányrudazat eggyik broz tengely csapágya helyett simán szigetelőszallagot tekert oda hogy ne lötyögjön
ami gondom van még hogy amikor kormányozok ,meg megmozdul a motor is ,állva de menet közben is beleszól a szabályzó munkájába
ami egy
hobbywing ezrun 80A + 13T 2300KV motorral
simán bekapcsolva is meg meg indul magától is a motor
meg néha megáll,se kép se hang
mitől lehet ?
ír hozzá 2-4 cellás lipót is én 6 cellás 3600nimh-el próbálgatom
aztán párhuzamba 2-vel aztán sorba 2-vel
de mindenhogy meg meg ugrik forog picit aztán megáll,meg visszafelé is ugrál
lehet ezt az akksikat nem szereti vagy gyenge az akksi,vagy a 27 mhz nem tetszik mit tegyek?
helló szevasztok megérkezet az autóm
sajna az első rugótorony felfogó csavarja bele van szakítva tőben
meg az első függőcsapszeg csavar alsó része is tőben bele van szakítva
ugyanannak a felső része meg hagyobbra van lötyögősödve a menetnél tulajdonképp már nincs is menetnek nyoma sem a lyukban
ezenkívül a kormánymű rudazatok-gömbfejek holtjátéka akkora hogy az egyik oldali kerék 1.5 cm-t lötyög
gömbfejeket veszek azzal nincs gondom de külsö kerékagy amiben a függöcsapszegeknek kellene csatlakozni,ami fordul kormányzáskor ,/nem tudom minek hívják angolul/ az cserére szorul,
vagy segítsetek rendelni valahogy
vagy adjatok tippet miképp lehet aluból kicsalni a beszakadt csavart
gondoltam megfúrni 1 mm-es fúróval
és ez a gép a tulaj szerint megy szépen
szerintem egy szekérnek pontosabbak az illesztései mint ennek jelenleg
röviden beszakadt csavar műanyagban illetve alumíniumban
ez a gondom
vagy bontott,ill uj cucc,kellene
nekem is am uygan ez a problémám van a géppel az a fránya kihajtás!Nem tudod e firestomé nem jó hozzá mert van 2 oylanom ami már hazsnált de bele tudnám próbálni mert ránézésre minden passzol hozzá.Am én 1 db 2 cellás 4000mah lipovla használom.15-20 de inkább 10-15 p játékidő sajna.neked mennyi időt bír és mivel hajtod?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban