Sziasztok!
Két hónapja kezdtem a modellezéssel foglalkozni. Sokáig meditáltam, hogy
nitrós vagy elektromos autót vásároljak. Végül a Conrad-on rendeltem 1:10 EP BUGGY RANGER 4WD RTR autót. Sajnos tapasztalatlan vagyok még és mindíg adódnak problémáim. Most pl. lefogazódott a főfogaskerék mert bekapott egy követ /62 fogas/. Napok óta próbálok alkatrészt szerezni hozzá, de nem sikerül. A Conrádnál sem tudnak tartalék alkatrészt biztosítani. Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék.
Köszi.
Oceanearthhez szól a a kérdésem full kezdő vagyok!
A kérdésem: hogy lehet megkapni a 3,8 arányt?
Haladunk, már vannak írásjelek! De az előnézet gombot még most sem használod, mielőtt egy hibásan megírt mondatot elküldesz! Most még javítottam, ahogy ma kb 10x. Figyelj oda jobban mit írsz, mit küldesz el! Köszönöm! RoB
Elküldve: 2009.03.22 11:07:21 Hozzászólás témája : en
Hello
Igen , igaza van Oceanearthnak, az attetel arany ne valtozzon.
Annyit azert meg hozzatennek, hogy azert a spur atmerojere figyelni kell, mert nagyobb ne legyen mint az eredeti, azon egyszeru oknal fogva, hogy beferjen az eredeti helyere. Nem art meg a spur felfogatasara is figyelni, mert ahany auto, annyi megoldas letezik. Bar a 48DP surubb, finomabb mint a 0,6 modul, ezert ugyanakkora fogszam eseten biztosan kisebb az atmero.
Igen, a 0.6-os 64T átmérő= 48dp 74T átmérő, a pinionnál meg 17T 0.6=20T 48dp, nekem van itthon 0.6-os modulú meg 48dp-s fogaskerekek, lemértem az átmérőjüket és ez alapján számoltam neked! A pinion 19.71-fogúra jött ki pontosan, a spur meg 74.2-fogúra!
Jaj, de bonyolultan oldjátok ezt meg.
Az arány a lényeg semmi több. Ha 64T/17T=3,764
Most kell egy olyan kombinációt találni 48dp-ből, ami szintén kiadja a 3,8-at kb.
Igen, a 0.6-os 64T átmérő= 48dp 74T átmérő, a pinionnál meg 17T 0.6=20T 48dp, nekem van itthon 0.6-os modulú meg 48dp-s fogaskerekek, lemértem az átmérőjüket és ez alapján számoltam neked! A pinion 19.71-fogúra jött ki pontosan, a spur meg 74.2-fogúra!
_________________ F-22 Raptor
Hpi Wheely King
Tamiya Midnight Pumpkin BL: 13.5T
Parkmaster Mini
H2opok
Nitrofüggõ
Elég meredek......
Az a kérdés,hogy a Modul változtatásával jelentkezeik e átmérő változás a spúrnál ill. a pinionnál.
Én azt mondom nem,de ha valakinek van egy 64 fogas 48dp spúrja,megméri....megírja,máris tudod a Tied mekkora átmérővel van a 0,6M aztán lehet számolni......
De szerintem ne foglalkozz vele,bele a spúr,a többit meg a motor elárulja majd merre indulj a pinion fogszámokkal.
H2opok
Nitrofüggõ
A kérdésem. Adott egy 64T spur és egy 17T pinion, amik 0.6modulú.
48dp-sre akarom cserélni mindkettőt.De honnan tudhatom meg azt, hogy milyet vegyek mindkettőből,hogy az eredeti áttételem értéke megmaradjon?
Vagyis a régi 64T-s, 48Dp-ben hány T-s ? És a pinion is.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban