Igen mindenképpen szedd szét,és nézd meg mi az ábra.
Egyébként lehet a Bajával füvön menni, csak figyelni kell a feltekeredő fűre meg a motor ,hengerfej megfelelő hűtésére.Nagyon be tud rakódni a fű a ventilátorházhoz és a hengerfejhez is .
Remélem nem lesz nagy baj a kocsiddal.
Hát akkor szét kéne szedni azt a difit, hogy kiderüljön mi a baj, de sok jóra ne számíts ha ezek a tünetek. A motor erősebb mint a hajtás lánc.
Egyébként meg ha sok a fű gyakrabban kell ellenőrizni a féltengelyeket, és tisztítani!!!
csaó
Üdv!
Köszönöm az infót!
Igazából most próbáltam először fűvön...
Akkor azt javaslod, hogy ne is erőltessem így, míg megy, hanem szétszedés és állapotfelmérés
Bízom benne hogy megúszom kissebb gonddal...
Ha valami nem egyértelmű, teszek fel képeket-
Jani
Dragon22
Pullstarter szaggató
Akkor lehet, hogy dugulásod van a karbiban. Esetleg rosszul van beállítva és megszívja magát, utána azért áll le ha gázt adsz. Ha kiveszed a gyertyát milyen színe van? Őzbarnának vagy szürkés színűnek kell lennie. Ha fekete akkor valami beállítási gondja van és nem ég ki rendesen.
Helló!
Ez is szépen megy ha sikerül elindítanom, de aztán valamiért kb 3perc után általában egy nagyobb gázfröccs után le is áll, és nem tudom elindítani. Ha hideg a motor, akkor is a szivató visszaállítása után, csak plusz gázzal indul, az alapjárat pedig már maximumon van.
A kipufogót már kiégettem. Nem tudom mi lehet a gond, cserélek benne benzint, mert eléggé füstöl, ha úgy sem lesz jó akkor pedig, henger-dugó csere, az talán megoldja a problémát, a mostaniban már sajnos van 1-2 karc, meg már 25litert mentem vele, és még gyári... Azért köszönöm a tippet
Helló!
A 25 liter nem igazán lehet gond, mert jól karban tartott légszűrő, stb. esetén 50 is elérhető. Én most 29-nél tartok és még pöccre indul, meg megy is rendesen... :-)
A kipufogót már kiégettem. Nem tudom mi lehet a gond, cserélek benne benzint, mert eléggé füstöl, ha úgy sem lesz jó akkor pedig, henger-dugó csere, az talán megoldja a problémát, a mostaniban már sajnos van 1-2 karc, meg már 25litert mentem vele, és még gyári... Azért köszönöm a tippet
Köszi a választ. Hát nekem végeredményben egyedi építésű autóra lenne, ami mondjuk egy pickup, aminél az arányokat én szabom, tehát így végül is mindegy.
_________________ Az élet 250 felett kezdődik és egy elrontott kanyarig tart!
slm0001
Nitrofüggõ
Újabb segítség kellene. Tegnap este egy füves területen próbálgattam a gépet és a hátsó kerekek tengelycsonkjaira feltekeredett a fű. De annyira, hogy a jobb hátsó kerék csapágyházának külső része is eldörzsölődött. Ez lenne a kissebb probléma, de a sztem, a diffinek is lett valami baja.
Itt lenne a kérdésem: mikor működik rendesen a diffi, hogyan tudom ellenőrizni?
Korábban ha a levegőben elforgattam az egyik írányban valamelyik hátsó kereket, a másik ellentétesen forgott. Na most ezt nem csinálja, vagyis csinálná csak kattan valami és forog magában tovább....
Előre is köszi!
Jani
Dragon22
Pullstarter szaggató
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 5B SS-em, a probléma , hogy az autó nehezen indul. ha leveszem a kipufogót/ gyári dob , nem rezó/, könnyebben elindul, de aha visszarakom a kipufogót, akkor egyszerre leáll, pedig az alapjárat csavar már teljesen be van tekerve. Az autót kb 1 hónapja használtam utoljára, de már elötte is ilyen volt. A motorja fel van újítva, 1-2 tömítés kivételével, új csapágyak , szimeringek, új hengertalp tömítés, a többi maradt a régi. Az motorban a kompresszió jó. Gyertyákat már cserélgettem, 1:25-ös keveréket használok. Mi lehet a gond? falsot szív valahol? vagy kopott lenne a motor, pedig ha tudok vele autózni, akkor nagyon jól megy . Lehet hogy így egy kicsit zavaros, de talán leíram mindent. Előre is köszönöm a sgítséget.
Segítséget szeretnék kérni Baja 5b-vel kapcsolatban.
Beindítás után "szerintem" nagyon magas az alapjárat, de még nem indul el az autó.
Hogyan kell állítani? Már próbáltam állítani de nem igazán jött össze.
Vagy lehet hogy csak nekem magas és alapból ilyennek kell lennie!?
Nincs még tapasztalatom....
Előre is köszi!
Jani
slm0001
Nitrofüggõ
Indítottam egy site-t, ahol kifejezetten 1:5-s autókkal kapcsolatos infók vannak fenn. Folyamatosan bővítem az infókat, leginkább a HBF-ről származó cikkek fordításával, de vannak fenn saját cikkek is!
Aki jártas a CAD tervezésben, az hasznát veheti a feltöltött CAD modelleknek is, melyek regisztrációt követően ingyenesen elérhetők.
Szeva
Szerintem jó az az olaj neki, én Castrol Racingbike R2. olajat használok 1:25 arányban. Ezt nagyon szereti a motor .
A bejáratásnál amíg nem melegedett fel a moci addig ne huzz neki nagy gázt,had érje el az üzemi hőfok körüli értéket. aztán már lehet vele gurulni.Ha sokáig járatod alapjáraton nem fog elégni az olaj és jól bekormozódhat a gyertya.Szerintem nem érdemes 1 tankot alapjáraton elpöfögni, ez nem nitrós gép.
A többit majd a kollégák elmondják.
Ti mien olajat használtok adaléknak??
Szerintetek a Castrol Power 1 Racing 2T olaj az jó bele ???!!!
bejáratásnál milyen keverési arány kell??
a bejáratás az hogyan zajlik??
elösször van ilyen nagy gépem aztán nem akarok elrontani semmit!!!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban