Ha a levegőben behúzom a féket akkor ameddig húzom addig borul egyre lejjebb vagy 45-50 fokos dőlés után megáll
Szerintem borul az még utána is, ha nagy féket húztál. De szerintem olyan nagyon sok idő nincsen a korrigálásra. Ha húztál egy féket, és az soknak tűnik, nem biztos, hogy lesz még időd gázt is húzni, hogy vissza korrigáld.
MT2-höz vezetési tippek
Hogy érdemes vele ugratni hogy ne elsőre törjön össze?
Szerintem az ugratásnál nem lehet azt mondani, hogy fullgázzal ugrass, mert akkor lesz jó. Vagy a levegőben is mindig kis gázt kell húzni. Ez mind attól függ, hogy mennyire találod el az ugratás pillanatában, hogy az ideális gázadással ugrass. Ha kicsit előbb engeded el, akkor lehet orra bukik, és akkor tényleg kell a levegőben korrigálni. Ha meg a verseny hevében nyomod neki és még az elugratás után is húzol kis gázt, akkor pedig lehet, hogy hátast dob, ha nem fékezel kicsit rá a levegőben. Szóval szerintem figyelni kell a kocsit, és attól függően, hogy milyen helyzetben van a levegőben, vagy gázt, vagy féket kell húzni.
Aki már ezerszer ugratott a kocsijával, az valószínüleg tudni fogja nagyjából, hogy mikor kell (vagy nem kell) elengedni a gázt ahhoz, hogy "talpra" essen az autó.
amikor ramesz az ugratora,akkor huzd a gazt,ne engedd el,mer nem fogsz szepe,es nagyot ugratni
Ez nem minden autó esetében igaz. Attól függ, milyen helyzetben van az autó a levegőben. Ha pl. a Savage vagy a REVO esetében full gázzal ugratsz, akkor elég csúnya hátasokat lehet dobi vele.
Tegyük fel hogy a kocsim egy nagyobb ugrató előtt áll.Beveszem a rávezető kanyart és reménykedem... Szóval mit csináljak húzzak gázt vagyinkább haggyam ráfutni(persze kellő sebességgel).
2. Kérdésem ha a levegőben vagyok akkor gáz illetve csak haggyam szállni(mint gólyaürülék a levegőben)?
Háttt
én nem tudok rola
csak azt hogy nagyon ki kell tapasztalni az autot
meg az elemekre és a kristályokra oda kell figyelni
mert elszabadul a járgány(se fék se jobbra balra)
erre jo a failsafe
sok sikert
szia!
szerintem ez autótól is függ,mert más egy két kerekü és más egy 4 kerekü...(meghajtás),de motortól is függ..pl:más egy 16 os motor és más egy 26 os motor,meg persze a beállításoktól is függ...szervó,stb.
NEM. Tücsök ez amita Ramses ilyen pontosan leírt az mindenre igaz, az össz modellautóra, a trabantra és még a ferrarira is.
Az igaz, hogy inkább a pálya - aszfalt - modelleknél érzékelhető jobban, de a kevésbé tapadós útfelületen is érvényesek ezek a szabályok csak ott sok mással is kell számolni.
Zozo
Aztán amikor már megtanultuk amit Ramszesz leírt mert az a klasszikus akkor utánna jön a profi mint az igazi rallye-ban. Jobbos forduló elött egy ball manőver majd jobb kormány állás és máris csuszásban az autó majd gázzal és kormánnyal csúszva íven brodszájdolva /ugy magyarossan/ nagy sebességgel íven autózni. Ez a profi. De az igaz, hogy más a 2WD és más a 4WD. Mindkettőval lehet csinálni csak más technikával mert merőben más.
Üdv
Thomas
Bocs ,de a rendes autó vezetésében is van elég tapasztalatom ,mivel apám oktató ,így elég sokszor vezetek autót.
Különben modell autó vezetésben is van egy kis tapasztalatom ,de az on-roados ,azt hittem ,hogy teljesen máshogy kell vezetni ,mint az on-roadot ,pedig nem.
Kösz mindenkinek ,azért még érdekelne ,hogy a többiek hogy szoktak vezetni.
Szerintem nem nagyon lehet mast mondani, mint a tobbiek. Vagyis: ki kell menni a palyara es tapasztalni. Az 1:1-es autovezetest is tudod elmeletben, de amikor eloszor beulsz, akkor nem tudod mit-hogyan, illetve teljesen maskeppen veszed majd a kanyarokat 10.000 km vezetes utan.
Jo ha tudod az elmeletet, de a vezetes az igazi tanulas.
Bálint01 írta:
Kösz mindenkinek aki írt.
Kérem mások is írják le vezetési tapasztalataikat.
szia!
szerintem ez autótól is függ,mert más egy két kerekü és más egy 4 kerekü...(meghajtás),de motortól is függ..pl:más egy 16 os motor és más egy 26 os motor,meg persze a beállításoktól is függ...szervó,stb.
NEM. Tücsök ez amita Ramses ilyen pontosan leírt az mindenre igaz, az össz modellautóra, a trabantra és még a ferrarira is.
Az igaz, hogy inkább a pálya - aszfalt - modelleknél érzékelhető jobban, de a kevésbé tapadós útfelületen is érvényesek ezek a szabályok csak ott sok mással is kell számolni.
szia!
_________________ Eladó:
Xmods Skyline
Mugen MTX
Hpi Micro RS4 - Skyline
Tamiya M03
Hong Nor X1 CR Pro
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban