Bemutatkozás | Hírek | Tagság | Taglista | Alapszabályzat | Versenyszabályzat | RCOR Ring Apaj | Támogatóink
MyModell | Cikkek | Leírások | Fotók | Videók | Versenyek | Rendezvények | Linkek | Média ajánlat | Kapcsolat

Gy.I.K. Gy.I.K. Keresés Keresés Taglista Taglista Csoportok Csoportok Profil Profil Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned Regisztráció Regisztráció Belépés Belépés
Pontos idő: 2010.09.10 19:52:05 Megválaszolatlan üzenetek megtekintése
Gumigyártás fejlesztés
Új téma nyitásaHozzászólás a témához Ugrás az oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
Tartalomjegyzék » Futóművek, áttételek, gumik Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése
Szerző Üzenet
lenhardt07
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.23 18:34:50
HozzászólásHozzászólás témája : 
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Stenzi írta:
Nem tudom, hogy Babel mester változtatott-e valamit a méretén, de lehet, hogy másik felnire jó, olvass kicsit lejjebb. Én a felnit az RCpandánál vettem, és arra ráfeszült. De alább le van írva. Shocked

Nekem is van feszülős felnim. XD A drift topicban bennevan (fekete), csak az kapott egy mintás gumit, ami ugyancsak feszült rajta, ami tömítés meg volt a csomagba az jó hozzá, csak irtó nehéz a kerék tőle. Nem driftre való... Nem akartam a kemény gumival is ráfeszítős/kitömős játékot játszani. Smile

-Futaba 2PL AM 40mHz
Tel: 06 70 419 62 20
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintéseMSN Vissza az elejére
Stenzi
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.22 18:03:26

Nem tudom, hogy Babel mester változtatott-e valamit a méretén, de lehet, hogy másik felnire jó, olvass kicsit lejjebb. Én a felnit az RCpandánál vettem, és arra ráfeszült. De alább le van írva. Shocked

Short Course EP 1:10 2WD Kit AM27Mhz
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldése Vissza az elejére
lenhardt07
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.22 16:17:32

babel írta:
Lenhardt : jól takarítsd meg a régi ragasztótól a gumit is meg a felnit is. mattra kell csiszolni inkább durvább vászonnal hogy jobban kapaszkodjon a ragasztó.

A felnik vadiújak, de csiszolóvászonnal meg lettek kissé dörzsölve. A driftes topicban benne van itten. A belső peremnél valamiért a gumi nem ült fel a felnire, hanem "lötyögött"rajta, így az odaragasztás nehézkes volt, gondolom ezért is dobhatta le. Azóta a belső peremet megvastagítottam egy kis szigszallaggal, majd meglátjuk mi lesz...

-Futaba 2PL AM 40mHz
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseFelhasználó weblapjának megtekintéseMSN Vissza az elejére
zoli_100
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2010.06.22 11:56:08

Szia babel!
1/10 on-road-ra tapadós slick gumit tudsz-e gyártani?

Üdv: Zoli

-Futaba 2PL 2.4G
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldése Vissza az elejére
babel
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2010.06.21 19:34:42

el kell hogy szomorítsalak titeket de nem lesz mintás on road gumi.
sajnos csak olyan gépen lehet a sablont elkészíteni ami többszörösére növeli a minta árát ami így sem olcsó mivel egy V mintás gumihoz pl nem a 2mm széles V mintát kell a vasból kimunkálni hanem a közöttük levő 8-10 mm széles felületet és azt úgy hogy még kerek is maradjon.
vagy egy 5 tengelyes CNC maró vagy egy szikraforgácsoló gép kellene de ez utóbbiban nem is vagyok biztos hogy meg tudják csinálni.
keresni így sem keresek semmit rajta, nem is szándékozom így nem is szeretnék 100 000-et beleföccölni egy új sablonba.

Lenhardt : jól takarítsd meg a régi ragasztótól a gumit is meg a felnit is. mattra kell csiszolni inkább durvább vászonnal hogy jobban kapaszkodjon a ragasztó.

full egyedi gyártású 1:5 buggy 70% készültségi fokon.
Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Vissza az elejére
p206wrc
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2010.06.21 10:04:22
HozzászólásHozzászólás témája : z

Mintás aszfalt gumi engem is érdekelne,Babel féle.....
Stenzi írta:
Babel mesterhez egy kérdés, nem tudnál olyan gumit sütni ami mintás? Egy lelkes babelgumafelhasználló.

Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.20 18:55:28

Babel mesterhez egy kérdés, nem tudnál olyan gumit sütni ami mintás? Egy lelkes babelgumafelhasználló.

lenhardt07
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2010.06.20 13:45:58

Szombaton ki lett próbálva Babel mester kifejezetten driftre készített gumija.
Arrow Tekintsétek meg a próbafutásokat.
Tökéletes keverék drifthez!!! Smile
Aki driften töri a fejét, annak csak ajánlani tudom!
Sajnos a térköves felület miatt gyakran leugrott a gumi a felniről, azóta belülről a perem szélesítve lett, így a gumi nem tud elcsúszkálni. Ragasztva volt ugyan, de valamiért mégsem tapadt fel teljesen... Ez azonban nem a gumi hibája, valószínűleg nem készítettem elő tökéletesen a felületet a ragasztáshoz.
Öt csillag esetén 5/5 pontra osztályozom! Wink Surprised

-Futaba 2PL AM 40mHz
komo
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2009.10.17 13:08:08

köszi a gyors választ,de pont ez a fő probléma kishazánkban,hogy a kedves boltosok nagyívben le...ják hogy mit szeretnénk.
Ez van vedd meg ha kell!!!
Ezért is szoktunk többen összerakni rendelést és a nagy Amerikából rendelni,csak ugye az sem egyszerű!
Ha mégis lessz valami a dologból szóljál nyugodtan elérhetőségem megtalálod,köszi.

Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2009.10.16 21:29:16

sziasztok
erősen jár az agyam a dolgon de nem akarok reményeket kelteni így azt mondom most hogy egyenlőre jegelve a projekt.

az indok az hogy a héten süttettem egy olyan sablonnal ami nem kevés forintba és munkaórába került és amikor hónapokkal ezelőtt az eredeti gumialkatrészre árajánlatot kértem, kaptam egy X összegről. nos a napokban az akkor mondott 2-3 E helyett 10E-t kellett fizetnem.

a gond a dologban az hogy kevesebb anyag , munkaóra , és küszködés volt a mostani sablonommal mint egy baja gumi sablonnal.
nem akarok úgy járni hogy több 10 órát, több 10E ft-ot beletolok egy baja gumi sablonba amiről azt mondják hogy persze 2-3 ezer / db( már ez sem éri meg mert ha a gumi 3000, adom 3500-ért akkor egy 100 E ft-os sablon ára igen soká térül meg .. annyi gumit sohha nem vennének meg.) amikor meg az első lesül akkor meg lesz belőle6-8 Ezer.
ki fog megvenni egy pár gumit 16 ezerért kis hazánkban amikor 7800 ft-ért kapható 1 pár....
másik topikban Írja a Laci -bacsi hogy a HARD gyári gumi penge. szólni kell a boltosnak hozza a hardot és ne a mediumot... neki mindegy lenne és még jobban is járna mert többen vennék

Felhasználó profiljának megtekintésePrivát üzenet küldéseEmail küldéseMSN Vissza az elejére
komo
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2009.10.16 19:41:14

Szia kedves babel,azt hiszem hogy nem csak a magam nevében hanem Bajás társaim nevében is szeretnélek megkérdezni hogy GUMI fejlesztés az 1/5-ös téren hogy áll???Nagy érdeklődéssel állunk jópáran,és bízunk benne hogy segítesz rajtunk.LÉGYSZI LÉGYSZI LÉGYSZI Very Happy

Egyhelyben pöfögõ

ElküldveElküldve: 2009.06.28 21:14:18

Üdv,

az elismerést elsősorban magadnak köszönheted, tényleg jók a gumik! Olyannyira, hogy a tőled (már lassan két éve) vásárolt 4-5 garnitúrából még mindig az elsőt használom és kb. 15-20 liternél tartok!

Sok sikert a továbbiakban!

Áron
babel
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2009.06.28 21:08:23

Üdv Mindenkinek
köszönet az elismerő hozzászólásokért igazán jól esik hogy megtisztelitek a munkámat.

íme pár kép a pályánk talajának milyenségéről és rajta az autóm kereke a gumimmal. látható hogy a föld nem egy liszt finomágú porhanyós , esetleg homokkal kevert barna föld... igaz alföldi szikes talaj amin eső után 1,5-2 cm -es repedések szoktak lenni és egy szolnoki rc autós kolléga szavaival élve szeget lehetne egyengetni rajta.

ezekben a gumikban 10 liter van már és szerintem ez igen jó teljesítmény a gyári gumim nem egészen 2,5 literes élettartamához képest.
ami még előny hogy nem nyúlik ki a közepe és nem dagad fel így teljesen egyenletesre kopik a futófelület. amikor elkezdenek kissé fűrészfogasra kopni a bütykök akkor átcserélem a kerekeket mint az 1:1-es autóknál.
jobb hátsót a bal elsővel, a bal hátsót a jobb elsővel, így az első és hátsó tengelyeken levő különböző kopások és a fűrészfogasodás is előbb kiegyenlítődik majd kezdődik a kopás folyamata ismét vagy 10 literig Smile

http://kepek.rcoffroad.hu/public/babel127.JPG

köszönöm az eddigi megtisztelő bizalmat a termékem számára és hát rosszat még nem halottam vissza róla Smile

üdv Zoli

Carson Audi dávid
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2009.06.02 19:17:28
HozzászólásHozzászólás témája : kérdés

Tisztelt Babel!

Az lenne a kérdésem, hogy 4db slick gumi az mennyibe kerülne és fel megy- e a Carson felnire? Az autó 1:10 és on-road és robbanómotoros!

Előre is köszönöm:dávid
kutya
Egyhelyben pöfögõ

ElküldveElküldve: 2009.05.28 22:22:40

Üdv mindenkinek,

nem szoktam túl sűrűn megosztani a tapasztalataimat fórumokon, de most mindenképpen hozzá szólnék a témához, mivel -tudomásom szerint- az elsők közt tesztelhettem Zoli fejlesztéseit. Mind a bütykös-, mind a slick gumijaiból rendeltem a kezdetek kezdetén egy-két garnitúrát és -főként a bütykös esetében- "komoly távot" tudhatok magam mögött, így arról mindenképpen adhatok némi infót: Kopásállósága valóban megdöbbentő és tapadása és kormányozhatósága is (természetesen megfelelően beállított futómű mellett) egészen kiváló. A korábban említett oldalfal-problémák nem okoztak gondot egyáltalán, sőt nálam igen jól bevált a vastagabb, robosztusabb anyagvastagság alkalmazása, mivel az általam használt pálya egy valóban komoly, autót és versenyzőt megpróbáló, "brutál" pálya, mely szinte "eszi" a gumikat, akárcsak a futóművet. Az autó zárható differenciálművel rendelkezik, melynek aktiválása további fokozott igénybevételt és többletterhelést jelent a gumik számára, ennek ellenére, "kóros elváltozásnak" semmi jelét nem tapasztaltam. Minden elismerésem Zoli munkáját illetően és kívánok Neki további sikereket a fejlesztés terén!
"Z"
Pullstarter szaggató

ElküldveElküldve: 2009.05.11 17:00:35
HozzászólásHozzászólás témája : terepgumi

Ehhez én is csak annyít tudok hozzáfűzni,hogy köszönet Bábelnak,én 1/8-as bugin próbáltam ki a terep változatot negyed óra gyep és 1 óra aszfalt után is jó állapotú a gumi.Allig kopot,tényleg jól tapad nagyon jól vezethető az autó pedig kapta az ivet.Nekem STS 30-as motor van benne nagyon megszadizza a gumikat de bírják.így örülök hogy a ragasztás is bírja.Ajánlom mindenkinek!!!
Stenzi
Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2009.04.15 21:18:49

Hali mindenki. Ma második alkalommal probáltam ki a gépet a babel féle pálya gumoval és csak jót tudok mondani. Nekem nagyon bejött és ez itt nem a "reklám" helye. A tapadás nekem teljesen megfelel, kopás alig volt rajta. Jo lenne ha a gyártó csinálna rá valami mintát, tökre csajozos lenne Wink . Esetleg vizes pályára. Szerintem jó választás volt, már alig várom mikor próbálhatom ki a rücsköset is.
( ez nem fizetett hirdetés Cool )
Tisztelettel: stenzi

Ádám46
RC mániákus

ElküldveElküldve: 2009.02.13 16:28:35

Üdv
Az lenne a kérdésem hogy esetleg monster humikat tudnál-e gyártani?
Vagy megadott adatok alapján? Traktormintás gumira gondoltam mert az nem bonyolult.(anyira)
Ha kivitelezhető lenne engem érdekelne, de lehet hogy még másokat is!
Ha ez megvalósítható légyszives jelezd!
Kösz!
Üdv:Ádám

Nitro pancsoló

ElküldveElküldve: 2009.02.12 22:52:40

Üdvözlet. Noss beléptem a babel fan club-ba. Én is birtokolok egy garnitura babel féle on-road gumot. Azt, hogy hogyan teljesít a gumo menet közben sajnos még nem tudom, de már alig várom, hogy kiprobálhassam. Első tapintásra jo anyag ( nem fizetett hirdetés), ha még minta is lenne rajta az maga volna a menyország. Tényleg fel lehet rakni az L-peremes felnire is. Nekem is sikerűlt (akkor bárkinek menni fog Laughing ). De. Itt adodott egy picike probléma (vagy egy kis szörözés).Méghozzá 2mm-es. A felni amire felhúztam 2mm-rel nagyobb volt mint a gumo oldalfalának belső átmérője. Ettől ugy nézett ki a kerék, mintha lapos lett volna. De ettől függetlenűl szépen felűlt a ragasztandó felület.

Nos, ezzel semmi baj nincs, csak jol ki kell tömni belül. Az is lehet, hogy ez csak ennél felninél adodott, de ismétlem ez nem hátrány csak oda kell figyelni. Na szoval jol kitömtem oszt teljesen jo lett. Már alig várom, hogy kiprobálhassam mit tud a babelguma. Ha megtörtént akkor irok még.

babel
Nitrofüggõ

ElküldveElküldve: 2008.10.18 16:49:14

igen arra is felragasztható . bocs ha félreérthető voltam.
arra céloztam hogy a legtöbb felnin van ugye 2 L alakú perem ami alá bemegy a gumi L alakú pereme. ezen a gumin nincsen L alakú perem mivel a gyári on rod felniken sincs Lalakú perem ( amit én kaptam az a zöld felni azon sincsen perem.

Hozzászólások megtekintése elölről:    
Tartalomjegyzék » Futóművek, áttételek, gumik Előző téma megtekintése Előző téma megtekintése
Új téma nyitásaHozzászólás a témához Ugrás az oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Ugrás:   

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban