Köszönöm a segítséget.
Csak még egy kérdés. Oké hogy a gumi paraméterek le vannak írva, de a felni amire szereltek az szabványos méretű, vagy gumi tipusra készülnek?
A felnire mivel van felfogatva a gumi?
Minden esetben szükséges a szivacsbetét?
A gumi mintázat és profilmélység, ill.alak le van e írva valahol vagy lehet egyedi fejlesztés is?
nagyg
RCOR Star
Kérlek segítsetek abban hogy milyen abroncsokra lenne szükségetek!
Jó lenne ha fajtát és méretet tudnátok leírni és fényképpel illusztrálni.
Röviden magamról.
Már több éve gumigyártással foglalkozom. Több ezer présterméket és hozzá való keveréket magam állítom elő. Nem titkolom hogy próbálkozom a mini autók minden tipusú gumijait széles körben gyártani és a piacot megszerezni.
A keverék beállítása nem ördögi feladat csak ismerni kell mit miként kell keverni. Vannak ötleteim olyan abroncs kifejlesztésében ahol lenne egy önhordozó abroncs és csak a futó felületet kellene cserélni. Ez a megoldás már forma 1 es autókon már tesztelve van és kb. 200 % al jobb mint a gyári gumija. Valakinél ovastam hogy szívacs szerkezetű abroncsra lenne szüksége . Ez megoldható hagyományos gumiból, szilikon gumiból (szines is lehet), valamint olyan gumi hatású műanyagból ami különböző igényeket kielégít.
Válaszokat és kérdéseket sosoxx@vipmail.hu emil címre kérném.
Segítségeteket előrre is köszönöm.!
Szia!
Az alapvető méreteket és előírásokat megtalálod a versenyszabályzatban.Ezen felül érdemes lenned megkeresni mondjuk Thief1-et aki biztos tudna mondani pár szt magyar bajnokként a gumikkal szemben támasztott elvárásokról
Kérlek segítsetek abban hogy milyen abroncsokra lenne szükségetek!
Jó lenne ha fajtát és méretet tudnátok leírni és fényképpel illusztrálni.
Röviden magamról.
Már több éve gumigyártással foglalkozom. Több ezer présterméket és hozzá való keveréket magam állítom elő. Nem titkolom hogy próbálkozom a mini autók minden tipusú gumijait széles körben gyártani és a piacot megszerezni.
A keverék beállítása nem ördögi feladat csak ismerni kell mit miként kell keverni. Vannak ötleteim olyan abroncs kifejlesztésében ahol lenne egy önhordozó abroncs és csak a futó felületet kellene cserélni. Ez a megoldás már forma 1 es autókon már tesztelve van és kb. 200 % al jobb mint a gyári gumija. Valakinél ovastam hogy szívacs szerkezetű abroncsra lenne szüksége . Ez megoldható hagyományos gumiból, szilikon gumiból (szines is lehet), valamint olyan gumi hatású műanyagból ami különböző igényeket kielégít.
Válaszokat és kérdéseket sosoxx@vipmail.hu emil címre kérném.
Segítségeteket előrre is köszönöm.!
De egy gumi tapadását a gumi anyaga is befolyásolja nem mindegy hogy milyen anyagból van.
ha már itt tartunk akkor a jelenlegi gumim ami a képeken van 51-52 shore keménységű(puhaságú) ami gyárilag volt az autómon az 58 shore körül volt
. de tudok 40 shore puhaságút csinálni.
ha nem tudná valaki a gumi keménység mértékegysége a SHORE.
szóval nem kell aggódni . ha kemény csinálunk puhábbat. akármilyet.
köszönöm a bíztató szavakat is . olyat most is tudok ami nincsen vágva. betonra, aszfaltra jó.
Szia!
Milyen méretben és keménységben tudsz gyártani gumit? Nekem 24mm széles kéne 1/10-es on-roadra. 27-es keménység. 67mm a max. átmérő és slick kellene.
Ilyet tudnál gyártani?
De egy gumi tapadását a gumi anyaga is befolyásolja nem mindegy hogy milyen anyagból van.
ha már itt tartunk akkor a jelenlegi gumim ami a képeken van 51-52 shore keménységű(puhaságú) ami gyárilag volt az autómon az 58 shore körül volt
. de tudok 40 shore puhaságút csinálni.
ha nem tudná valaki a gumi keménység mértékegysége a SHORE.
szóval nem kell aggódni . ha kemény csinálunk puhábbat. akármilyet.
köszönöm a bíztató szavakat is . olyat most is tudok ami nincsen vágva. betonra, aszfaltra jó.
Gratulálok tiszta szívből a termékhez.
Csak így tovább , ha eladásra is fogsz készíteni ,keress meg.
Megjegyzem a bütykösgumit a hajára kenheti az ember, ha köőkeményre száradt a talaj. A Gumi anyaga legalább annyira befolyásolja a tapadást , mint a minta.
Üdv
_________________ DF 03
TRF 414 MII széria
TRF 414 MII WC Replica
nem versenyen volt csak egy baráti összejövetelen.
tény hogy nem fog akkorát de azért engem elgondolkoztat az a tény hogy amikor egy 3,5 kg-os autó 60-70-el megy a földön akkor azért nem beszélhetünk olyan hajde nagy tapadásról legyen az apróbütykös, vagy ilyen nagy 4x4-es minta 3 mm széles árkokkal.
ez még csak a kezdeti próbálkozás , hogy meg tudom e csinálni.
a következő már ilyen lesz . ez már biztosan fog fogni szerintem
Gratulálok a munkádhoz, igazán le a kalappal előtted.
Kettővel lejjebb írtad, hogy hobby célra tökéletes. Versenyzésre nem használod.
Annyi tapasztalattal én is rendelkezem, hogy ránézésre a mintázatából meg tudjam állapítaní, hogy nem rendelkezik olyan kapaszkodó képességgel mint a gyári "kisbütykös" gumi.
Idén az összes robbanós buggy versenyen ot voltam, sőt egy kivételével mindegyiken versenybíróként is dolgoztam, nem emlékszem, hogy bárki is nagyot hasított volna on-road gumival.
F_Gyuri
lehet leülni és gyártani . miért nem azt nézitek hogy valaki csinált valamit ami nem 2500-ba kerül hanem csak 1000-be és kb 20X annyit bír mint a másik.
aki hobbiból autózik nem versenyszerűen annak sokat számít ám az hogy nem kell hetente gumit venni hanem lehet üzemanyagra költeni.
én voltam olyan rendezvényen ahol a srác on-road gumival leverte az összes buggy-t. na az mekkorát fog?
igen pont olyan mert gumivágó géppel csak ezt lehet a legszebben megcsinálni.
sok előnye van . NEM 2mm x 2mm-es bütykök , amik 2 nap alatt lekopnak, és nem sokezerbe kerül.
nem versenyezni használom csak hobbiból és arra tökéletes nekem.
sziasztok
én gyártok gumit egyenlőre magamnak,NEM TÖMÖR GUMI !!! a falvastagsága 2 mm vastagabb mint a gyárinak.gumivágó géppel csinálom bele a mintát de most készül az új sütőszerszámom amivel már egyből mintásra készül a gumi. a jelenlegi vágatlanúl aszfaltra jó, vágva nekem bejött a minta .
a képeken megtekinthető.
Sztem fekete lessz a fő domináns, de nekem is egyre jobban tetszik a narancsanssárga na hát remélem ha az üzletben lessz is ilyen lessz a lelkesedés
ma találkoztam egy két olyan emberkével akinek tényleg nagytapasztalata van etéren... szal ha továbbra is vannak ötletek szivesen várom
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban